Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 163cm 43.5kg,12 eves vagyok....

Tozser Alex kérdése:

163cm 43.5kg,12 eves vagyok. Ez a testsuly norma lis? Irjatook legyszivees?

Figyelt kérdés

63cm 43.5kg, 12 eves vagyok.

Sokat eszem, megsem hizom, nem leves ez a suly a magassagomgoz kepest?Allandoan izgulok h valami betegseg-e, nagyon sokat sportolok, biciglizem, ilyesmik, kisebb koromban eleg duci voltam. De ez a testsuly normalis?

2015. okt. 13. 22:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezzel a sújjal kórosan soványnak számítasz. Ha valóban nem tudsz hízni (legalább 50 kilónak kéne lenned) akkor orvoshoz menj minnél előbb.
2015. okt. 13. 23:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha kiszámítjuk a közismert képlettel a BMI-det (testtömegindex) képelt pedig a testtömeged kg-ben osztva a méterben mért magasságod négyzetével, akkor 16,4-et kapunk. A BMI értéke 18,5-24,9 normális, viszont ez így csak felnőttekre vonatkozik. Gyerekeknek ilyen módon nem is szokás számolni/megadni a testtömegindexét, hanem az átlagostól viszonyított eltérést adják meg százalékban. Ez alapján valószínűleg a testtömeged nem kóros. Ezen az oldalon például te is kiszámolhatod: [link]

A testtömeged egyébként sok tényező befolyásolja pl milyen a csontszerkezeted, milyen a testeden a zsír-izom arány.

Ha komolyan aggódsz, a súlyod miatt ezt érdemes lenne megbeszélned a szüleiddel és esetleg együtt elmehetnétek a gyerekorvosodhoz és ő biztos hiteles véleményt tud róla adni.

2015. okt. 13. 23:05
 3/4 A kérdező kommentje:
Elrontottam, 13 eves vagyok, nyaron panikbeteg voltam, sokat stresszeltem, szinte egesz nyaron nem ettem semmit, sokat sportolok is, most ugyis jon a karacsony, a sok kaja, minden..megprobalok hizni majd, ha nemtudok akkor a szuleimmel megbeszelem.Egyepkent az egesz csaladban ilyenek vagyunk, kiveve a noverem, a 17eves battyam iscsak 56 kilo, anyukam 52kg, apukam 70kg. Egyepkent kulsoleg nemvagyok annyira vekony, de a sulyom keves..De akkormost kloros?Vagy nem?
2015. okt. 13. 23:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Figyelj az tény, hogy sovány vagy. Azt hogy ez kóros-e így látatlanba nem lehet megítélni, különösen egy gyerek esetében.

Az hogyha állandóan emiatt idegeskedsz, az biztos nem tesz jót. Mint már mondtam ebben a kérdésben leginkább a házi gyermekorvosod véleménye lehet az irányadó. Mi így távolról ezt biztos nem tudjuk eldöntetni.

2015. okt. 13. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!