Vesekövet okoz a sok C-vitamin vagy nem?
Jesszus... minek annyi? Az orvosok még vírusos megbetegedések idején is csak 1000 mg-ot írnak fel... én napi 150-300 mg-ot szedek, ami már elég hogy elkerüljem a betegségeket.
5-10000 az feleslegesen sok.
Hacsak nincs komoly bajod hogy kúra szerűen szedd, szerintem ez túl sok. Napi 2000mg-t szedek, szerintem az elég, így is bőven az előírt felett van.
Vesekövet az okoz ha kevés folyadékot iszol.
"Az orvosok még vírusos megbetegedések idején is csak 1000 mg-ot írnak fel... én napi 150-300 mg-ot szedek, ami már elég hogy elkerüljem a betegségeket.
5-10000 az feleslegesen sok."
Igen, mert az ajánlott napi dózis még mindig a skorbut végső stádiumának elkerülésére elég csak, azóta se vizsgálták újra, pedig meglehetősen régi adat. Napi 5-10 grammnak csak akkor van értelme, ha beteg vagy. Egyébként bőven elég 1-2 gramm. A gond azzal van, hogy nem tudsz annyi zöldséget és gyümölcsöt enni, amivel ezt fedeznéd. Nem a vitamin okozhat vesekövet, hanem az adalékok a mesterséges vitaminban.
Hosszútávon biztos, hogy nem használ.
Hasznos lehet rövidtávon, ha sok vízzel fogyasztod, felodhatja a Ca (kalcium) bázisú veseköveket.
Nyugaton egyébként őrültek, az alapvető megértésük hiányzik arról, hogy mi is az ember, milyen a teste, hogyan működik stb.
Túl sok a lobbiérdek ... én ezt "amerikanizmusnak" nevezem, ami a gyakorlatban "gazdasági növekedést", mindenáron való haszonhajszolást jelent.
Semmilyen "vitaminra" nem lenne szükség, megoldhatnánk (szinte) mindent gyógynövényekkel, ahogyan a hagyományos indiai gyógyításban, az ájurvédában történik. (Ja, hogy ezeket nem lehet szabadalmaztatni és 50 évre levédetni, hogy csak mi állítsuk elő. Ez a probléma.)
Egy biztos: a természetes (!) C-vitamint szinte mérték nélkül fogyaszthatod, nem fog ártani. (zöldpaprika stb.) A szintetikus (=mesterségesen előállított) C-vitaminnal óvatosabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!