Tegnapeste 6 kor debreceni kolbászt ettem ami lejart 12 napja. Mi baj lesz?
Figyelt kérdés
Eddig.nem hánytam,nem volt hasmenesem. Végig hűtőbe volt nem volt felbontva, vákumcsomagolásba volt. Debreceni sültkolbász volt kb 10 percig sütöttem félbevágva. Ha eddig nem volt gond nem is lesz már ugye? Annyi hogy éjjel sok gázam volt meg sokat meg nagyokat kutyorgott a hasam.2015. szept. 18. 06:53
1/6 anonim válasza:
Ha valami ilyesmi bajt okoz, akkor annak már az elfogyasztást követő 2,5 - 3,0 órán belül jelei vannak: erős hányinger, gyomor-fájás, láz, stb. stb.
Nem igazán tudom, de az igen-igen komoly gyomorrontás tünetei...
Ha idáig semmi ilyen tünet nem jelentkezett: kedves egészségedre!
De azért legközelebb nézd meg a szavatosságot, és lehetőleg még annak lejárta előtt edd meg! :)))
3/6 anonim válasza:
Ha kutyorgott a gyomrod, akkor ma még lehet majd hasmenésed. 12 napja lejárt kolbászt nagy reszkír megenni.
4/6 anonim válasza:
Az élelmiszerek szavatossági idejét úgy állapítják meg hogy annak időtartama alatt biztonságosan elfogyasztható. Most ha tényleg végig a hűtőbe volt és a vakum csomagolás sem sérült és jól megsütötted valószínű semmi bajod nem lesz. De azért ebből nem kell rendszert csinálni.
5/6 A kérdező kommentje:
Véletlen volt. Nem tudtam hogy lejárt már 2 hete.
2015. szept. 18. 15:58
6/6 anonim válasza:
Ha nem volt büdös, szerintem nem volt még semmi baja. Mindig úgy határozzák meg a lejárati időt, hogy addig biztosan ne legyen baja, de ettől még tovább jó lehet. Ha tényleg romlott lett volna, akkor a szagán vagy az ízén már valószínűleg érezted volna. Szerintem semmi bajod nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!