Nagy a baj, nem bírom a hagymát. Miért?
Besokallt a gyomrod a rengeteg hagymatol. Napi egy teljes fejet megenni, haaaat, te tudod, de en nem mennek a kozeledbe.
Mit tudsz tenni? Leszoksz a hagymarol egy idore. De, igen, akkor ha 'nagyon kivanod', meg 'nem tudsz meglenni nelkule', ez pusztan akaratero kerdese.
Hallgasd meg, mit mond a doktornő. Vagy láttad ezt már? :)
Amúgy én sem bírom már annyira a hagymát, habár én nem napi egy fejet eszek. Ha mondjuk nyersen fogyasztom el (valamikor így teszem paradicsomsalátába vagy majonézes krumplisalátába) utána azonnal be kell vennem egy Quamatel minit. Így nem leszek beteg. :)
valószínűleg kicsiny beleidben némiképpen elszaporodtak egyes obligát rothasztó bacik. Lehetséges, hogy a hagymán köznséges Burkholdera cepa, de az is lehet, hogy kén-hidrogéntermelő, gram-negatív enterobacik.
Javaslom a hagymaevést 8-10 napig szüneteltetni, vagy legfeljebb ALAPOSAN megsült sült hagymát fogyasztani, sok húst, gombát, tejet, főleg kefírt + normaflor szedése.
Utána óvatosan megint lehet próbálkozni, de mint mindenben, hagymaevésben is muszáj mértéket tartani.
Részvétem. Én is nagy hagymás voltam, ma is szeretem, de meglepően könnyen megvagyok nélküle... Rengeteget tud változtatni az emnber az étrendjén úgy, hogy kis idő múlva természetes legyen száméára az új. Persze mindenkinél van étel, amit nem hagyhat el, a hagyma ebben az én esetemben nincs benne (de keveset eszem, az belefér és nincs is gond, bár soktól se lenne).
Nem hiszem, hogy sokat tehetsz, fogd vissza a hagymafogyasztást, nem hiszem, hogy hirtelen most már sose eheted... De kevesebbet (nem mintha eddig olyan sokat ettél volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!