Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagy a baj, nem bírom a...

Nagy a baj, nem bírom a hagymát. Miért?

Figyelt kérdés
Üdv! Imádom a hagymát, eddig szinte minden nap megettem egy fejet, nem tudom nélkülözni. Most, hogy betöltöttem a 30-at, 2-3 hete észrevettem, hogy megüli a gyomromat, olyan, mintha 20 kilósak lennének a beleim és puffadok (nem gusztusos, de onnan veszem észre, hogy ez a hagyma, hogy jellegzetes szagút eregetek tőle, ami mástól nem jön elő). Most 1 hétig nem ettem, nem volt semmi baj, tegnap megpróbáltam egy kis adagot enni, de sajnos attól is fáj a hasam. Csináltam egy Hunyadi ásványvizes tisztítást is, de sajnos az sem segít. Tudtok valami tanácsot adni, hogy mi miatt lehet ez? Nem szeretnék róla lemondani, mert egyszerűen imádom. Köszönöm. :)
2015. júl. 31. 16:58
 1/9 anonim ***** válasza:
56%

Besokallt a gyomrod a rengeteg hagymatol. Napi egy teljes fejet megenni, haaaat, te tudod, de en nem mennek a kozeledbe.

Mit tudsz tenni? Leszoksz a hagymarol egy idore. De, igen, akkor ha 'nagyon kivanod', meg 'nem tudsz meglenni nelkule', ez pusztan akaratero kerdese.

2015. júl. 31. 17:09
 2/9 A kérdező kommentje:
Nyilván csak olyankor ettem este, amikor nem volt senki mellettem, nem bűzölgök, de ez most nem ide tartozik. Azt én is észrevettem, hogy mi a baj, a kérdés, hogy miért és mit lehetne tenni ellene.
2015. júl. 31. 17:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez nálam is így van sajnos.
2015. júl. 31. 17:24
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

Hallgasd meg, mit mond a doktornő. Vagy láttad ezt már? :)

Amúgy én sem bírom már annyira a hagymát, habár én nem napi egy fejet eszek. Ha mondjuk nyersen fogyasztom el (valamikor így teszem paradicsomsalátába vagy majonézes krumplisalátába) utána azonnal be kell vennem egy Quamatel minit. Így nem leszek beteg. :)

2015. júl. 31. 17:41
 5/9 anonim ***** válasza:

valószínűleg kicsiny beleidben némiképpen elszaporodtak egyes obligát rothasztó bacik. Lehetséges, hogy a hagymán köznséges Burkholdera cepa, de az is lehet, hogy kén-hidrogéntermelő, gram-negatív enterobacik.

Javaslom a hagymaevést 8-10 napig szüneteltetni, vagy legfeljebb ALAPOSAN megsült sült hagymát fogyasztani, sok húst, gombát, tejet, főleg kefírt + normaflor szedése.

Utána óvatosan megint lehet próbálkozni, de mint mindenben, hagymaevésben is muszáj mértéket tartani.

2015. júl. 31. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Részvétem. Én is nagy hagymás voltam, ma is szeretem, de meglepően könnyen megvagyok nélküle... Rengeteget tud változtatni az emnber az étrendjén úgy, hogy kis idő múlva természetes legyen száméára az új. Persze mindenkinél van étel, amit nem hagyhat el, a hagyma ebben az én esetemben nincs benne (de keveset eszem, az belefér és nincs is gond, bár soktól se lenne).

Nem hiszem, hogy sokat tehetsz, fogd vissza a hagymafogyasztást, nem hiszem, hogy hirtelen most már sose eheted... De kevesebbet (nem mintha eddig olyan sokat ettél volna).

2015. júl. 31. 18:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
2015. júl. 31. 18:04
 8/9 Szintiszoli123 ***** válasza:
Ja. Sokan így vagyunk ezzel. Nekem is kb 28-30 évesen kezdődött .Ez van. Még nem néztem meg a linkelt videót.
2015. aug. 1. 13:17
 9/9 Szintiszoli123 ***** válasza:
Na most néztem meg. Jól mondja a csaj. Kb 26 éves korom óta van epekövem. Azóta nem bírom a hagymát és a sajtot és van egy gyanúm, hogy az elfogyasztott zsiradék egy része csak átmegy rajtam.
2015. aug. 1. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!