Ezek a porból készült levesek mennyire egészségtelenek?
Azért ne essünk túlzásba egy energiaitalhoz képest nagyon is egészséges :-)
Van olyan kínai leves amiben csak bors,szárított zöldségek meg ilyenek vannak abban nem sok e betű van...
Szerintem ha valaki hetente egy tányérral eszik belőle, nem lesz tőle semmi baja. Az újabbakban már nincs semmi káros, tartósítószert, mesterséges színezéket, valamint hozzáadott ízfokozó adalékanyagot nem tartalmaznak:
A maggiban talán az aromák, de azok is lehetnek természetesek. E
gyszerűen szárított alkatrészek sóval, nem ettől leszünk betegek, hanem az autók kipufogójától és a műszálas ruháktól, azt meg úgysem lehet elkerülni, mert amire az van írva, pamut, az sem az.
Nem azok.
#3: természetes összetevő nincs bennük? Tehát a só sem természetes összetevő, a szárított növényi részek sem természetes összetevők, hanem mindössze különféle vegyszerek. Vagy esetleg a búzaliszt és a cukor?
Tényleg semmi természetes nincs bennük, csak mindenféle vegyi anyagok.
#4: tegyük hozzá, az "E" betűk önmagában nem jelentenek semmit. Ez mindössze az adalékanyagok szabványos megjelölésére szolgál, és az, hogy miben hány fajta "E" van, semmit nem jelent. Csak egy példa: az E300 a C-vitamin. E260 ecetsav. E330 citromsav. E671 D3 vitamin. E948 oxigén. És ez csak pár kiragadott példa volt.
Összességében: nem egészségtelenek. Természetes anyagokból készülnek, esetleg nátrium-glutamátot adnak hozzá (ami szintén a természetes élelmiszerekben is megtalálható), némi természetes alapú ételszínezésket, meg esetleg tartósítószert, bár igyekeznek azt is elhagyni.
Kár volt lepontozni azokat, akik azt írták, hogy nem pont a legegészségesebbek. Ugyanis nem írt a kérdező konkrét márkát, konkrét példát. És mennyi fajta levespor van és magyarázzátok be a hülyének, hogy mindegyik tökre egészséges és csak és kizárólag egészséges alapanyagokat tartalmaznak.
Amúgy tudjátok mi az egészséges? Ha hátramegyek a kertbe, a saját magam által megtermesztett zöldségekből főzök egy levest, amibe tudom, hogy mi van benne. Na az egészséges!
Ennek ellenére nem vagyok ellene a levesporoknak, zacskós leveseknek, mert ha az ember néha-néha megeszik egy ilyet, nem fog belehalni, de hosszú távon, ha valaki csak ilyeneket fogyaszt, azzal tutira nem tesz jót az egészségének, akárki akármit mond...
Ja, és nyugodtan lehet lepontozni!:)
Ez így van utolsó, ahogy mondod.
Nem is mondom, hogy nincs igazad, csak azért ha belegondolok, akkor mégis egészségesebb az, amit a kertben az ember maga termel, mint amit leveszel a bolt polcáról és fél éve is lehet, hogy ott van...És ha az ember teheti, akkor ne ilyennel táplálkozzon rendszeresen, hanem próbáljon meg inkább helyette más természetesebb dolgokat enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!