Nagyon elcsesztem?
Igen... ugye jársz dokihoz?
Amúgy ezen mi az elszúrá? Köyörgöm, nyaralsz, te szerencsétlen! Persze, ex-anorexiásként tudom, mit érzel.
Nézd, nyilván nem a legegészségesebb ételeket etted, de felesleges emiatt ostoroznod magad, a hánytatás-koplalás pedig meg se forduljon a fejedben!
A nap további részében próbálj sovány fehérjét fogyasztani kevés szénhidráttal. Mondjuk tojást (rántotta, tükörtojás, lágy tojás) zöldségekkel vagy egy-két szelet (ha lehet, teljes kiörlésű) kenyeret sonkával, szintén sok zöldséggel. Esetleg csirke vagy pulykamellet, valamilyen halat, savanyúsággal, kevés rizzsel, zöldségekkel. Vagy ha valami édesre vágysz, akkor egy kis túrót kever össze fahéjjal vagy cukormentes kakaóval, kedvenc gyümölcseiddel, ilyesmi.
Holnap pedig új nap, felejtsd el a mai botlásod és törekedj a kiegyensúlyozott táplálkozásra! Figyelj arra, hogy (a fenti példákhoz hasonlóan) egészséges alapanyagokat juttass be a szervezetedbe, egyél minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt!
Nagyjából egyetértek az előttem szólóval, de kenyeret ne, az megint szénhidrátbomba, s ma már özön szénhidrátot vittél be. S a tojás pont nem sovány fehérje, de az nem baj :)
Durva nap, nem így kéne csinálni, DE egyetlen nap nem a világ s ha most ezen emészted magad, az lesz igazán egészségtelen. Elvoltál, ez a múlt, most már egyél rendesebben és kész.
De ahogy elnézem, azért ezek nem olyan iszonyú mennyiségek. Rengeteg cukrot jelentenek, de mégsem etted fel a büfé édességkészletét :) Olykor-olykor ennyi belefér a legtöbb ember esetében (nekem durván szénhidrátszegény életmódom van, nekem nem férne be, de néha azért még én is kilengek, csak többnyire egészségesebben).
Csak hogy megnyugodj:
R: egy bögre tejeskv, olajos magkeverék
T. fél tábla mogyis csoki :D
E. húsleves, sajtos-baconös cukkini
U. egy szelet csokitorta
V. túrós tészta szalonnával, porcukorral
Lefekvés előtt: egy marék szotyi, két csík csoki, egy pohár dinnye-nektarin smoothie
Én is anorexiából gyógyulok, de élvezem, hogy ehetek, és eszek is bűntudat nélkül, mindent. :)
Jó, ez nem épp a legegészségesebb nap, de kit izgat, finomakat ettem, és szuper, hogy az elmúlt 3 hétben híztam 5 kilót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!