Egy napja lejárt mozarella sajttól lehet valami bajom?
Ebédre ettem, ilyen lében úszót. nem volt rossz íze,se szaga.
Tegnap járt le.
Szerintetek?
A sajt NEM JÁR LE!!!!!
A rajta lévö dátum a MINÖSÉGMEGÖRZÉS idöpontja, azután még hosszú ideig ehetö, és ez az az idöpont, ameddig a gyártó garanciát vállal arra, hogy az íze/állaga/egyéb jellemzöi az optimális szinten maradnak. Ebböl következöen ezt úgy adják meg, hogy garantáltan ne lehessen kifogás a termékkel szemben, ezért a minösége is még jó ideig éppen olyna tökéletes, mint a dátum lejárta elött.
Igaza van a másodiknak, egy jó fajta sajt nem jár le. Legfeljebb érik még kicsit :-)
Az olcsó trappista már más kérdés, az úgy penészedik a lejárat után, mint annak a rendje.
Én egyik nap két hete lejárt mozzarellát ettem, épp olyan volt mint új korában :-)De ha már itt tartunk, próbáld ki a következőt: szeld fel falatokra a mozzarella sajtot, és tedd a tányér egyik felére. majd szelj fel paradicsomot és tedd a tányér másik felére. Enyhén locsold meg extra szűz olívaolajjal az egészet, és szórd meg mozzarella fűszerkeverékkel. Ha ez nincs, bármilyen "tomate" keverékkel, vagy grillfűszerrel, bazsalikommal, oreganoval. Ezt eszegesd így villával, egy falat sajt, egy falat paradicsom. Mennyei!
köszi mindenkinek ! megnyugodtam! :)
(ki fogom próbálni a paris - kombót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!