Fel vesevel mi az amit nem ehetek?
Én semmilyen embernek nem ajánlanám a feldolgozott élelmiszeripari termékek fogyasztását.
Chipszet, cukrozott kajákat. De hát ettől még sokan eszik, ahogyan sokan fogyasztanak alkoholt, dohánytermékeket, glutént, tejet is.. mindenki maga dönt.
1 vesével még a fehérjebevitelt lehet ésszerűen korlátozni, mondjuk egyébként sem szükséges sok húst enni, fölösleges. 1g/ttkg-nál mondjuk amúgy is fölösleges több fehérjét enni, ennyit valószínűleg gond nélkül kiválaszt 1 vese is. Mármint a keletkezett melléktermékeket, ureát.
A húsokat kerüld, minimalizáld elsősorban.
Plusz a sót sem ártana hanyagolnod, vagyis lecsökkentened. A csipsz az pont jó sós vacak - én megeszem, mert finom, és szrok bele, de nekem mindkét vesém jól van.
Ha nem eszik elég sót, akkor nem pont túlterheli a veséjét?
Hogy is van.. a só kikerül ugye a szűrletbe, és aktív transzporttal szívódik vissza. Tehát ez vagy 2 vesére jut, vagy egyre, de akkor az nyilván többet dolgozik. Elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!