Vércsoport szerinti étrendről vélemény? Tapasztalat?
Nekem A+ a vércsoportom. És a vércsoport diéta szerint a vegán életmód lenne nekem a legmegfelelőbb. Mivel az A-s csoport akkor alakult ki, mikor az ember letelepedett, földművelésbe kezdett és a legfőbb energia/tápanyag forrása növényi eredetű volt.
0-ásnak elvileg lehet húst-hússal enni, kevés tejet.(mert a legősibb)
B-nek mindent.
AB-nek mérsékeltebb húsbevitelt javasolnak.
Nem tudom van e ebben ráció.
De nekem nehéz volna betartanom, mert hiába javasolt nekem a gabona...nem ehetem, mert glutén-, búza-,kukorica- és élesztőérzékeny vagyok. ...pedig elvileg nem kéne...
És elszomorítana, ha csak brokkkolit, meg füveket ehetnék.
Amikor ráerősítettem a tejes dolgokra (majd egy héten keresztül a fehérjebevitelem 5060%át tejsavóval, sajttal, túróval vittem be, a régóta meglévő, jövő-menő vállgyulladásom sokkal rosszabb lett, de emésztési gondjaim nem voltak, nem aludatam rosszabbul, nem lett rosszabb a közérzetem. Talán az ízületeim lettek egy kicsit érzékenyebbek.
Most 1 hónapig minden tejtermék szünetelt. A vállamat ez sem tette rendbe.
Tejtermék terén a megfigyelésem, hogy a relatíve sok már nem tesz jót, de egy mérsékeltebb bevitel (heti 1 joghurt + 10 dkg sajt, meg 250 gramm túró meg mondjuk 60 gramm tejsavófehérje) nem okoz gondot.
A gluténmentes tesztidőszakom sem hozott javulást, igaz, két hét alatt nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.
Most ott tartok, hogy egy változatos vegyes táplálkozás, ami azért túlnyomórészt rizsre, húsra, tojásra, növényi olajra és zöldségre épül, de tartalmaz tejterméket, krumplit, tésztát, kenyeret, olajos magvakat, borsót, gyümölcsöt is, nem jelent romlást egy kifejezetten a vércsoportomra szabott (0-ás vagyok) étrendhez képest.
Ezt persze 2 hetes tesztperiódusok után nem lehet biztosra venni.
Kvázi jól vagyok, de nem tudjuk, hogy vagyunk, amíg nem tudjuk, hogyan lehetnénk.
hosszabb, több embert érintő vizsgálat sem feltétlen hozna ám sokkal hitelesebb, informatívabb eredményeket :)
Próbálkozni kell.
Különösen azt megtalálni, a testünk jelzései alapján, hogy melyik az az étrend, amitől 35 év múlva nem fog tönkremenni a térd ízületem, illetve 40 év múlva nem leszek tőle rákos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!