Candida kúra alatt desszert?! És honnan tudjam hogy az vagyok-e?
A Candida diéta nagyon szigorú, eleinte semmilyen desszertet nem ehetsz, vannak könyvek ezzel kapcsolatban, de a neten is találsz diétákat.
Azt, hogy candidás vagy-e sokféleképpen meg tudod nézetni, innen keregélj:
...Nagyon szeretem az édességet...
Ne is csodálkozz, hiszen te nem csak candidás lehetsz (mert a gomba az amely megköveteli a táplálékát - a cukrot), hanem már idült alkoholista is, mivel a bevitt cukor a szervezetedben alkohollá alakul.
Ha csak az édes desszertjelleg kell, azt el lehet érni akár szénhidrát nélkül is... Bevallom, nem tudom egész pontosan, milyen a Candida diéta, de szinte bármilyen étrendben lehet enni édességet (amiben nem, az egészségtelenül egyoldalú vagy a csak állati dolgokat engedő zerocarb, na ott már nem tudok elképzelni édességet). Nekem durván szénhidrátszegény édességeim vannak, jobbára laktózmentesek (nekem nem esik rosszul és túl édességnek való a vaj, így én azt alkalmazom, úgy nézem, azt nem ajánlják, nos, a kókuszzsír se rossz, bár a vaj ízesebb. vajon mi a helyzet a ghível?), akár édesítőszermentesek is (ha nem, akkor eritritet használok), megoldható.
Rá lehet guglizni, léteznek desszertek candidásoknak, nem tudom, valóban jók-e, ellenőrizni kéne az összetételt (az ember csak úgy netes dolgoknak nem hisz, ahogy orvosnak sem, legalábbis én. szeretek utánaolvasni sok helyen és megfigyelni, mit szól a testem).
2-es, ezt a bölcsességet honnan sikerült elsajátítani? Jobb lesz ha vigyázok, ma már megettem 6 banánt, inkább nem ülök autóba. :)
Kedves Kérdező,
Édesítőszerekkel megoldható az édesség candida diéta alatt is, viszont egyre inkább azt tapasztalom, hogy a hagyományos candida diéta nem elég ahhoz, hogy legyőzd a betegséget.
Itt egy muffin recept:
20 dkg teljeskiörlésű liszt, 15 dkg reszelt alma, édesítőszer, fahéj, 2 ek mák, 1 csapott ek szódabikarbóna. Elkevered annyi vízzel, hogy sűrű galuskatésztát kapj, kiolajozott tepsiben 30 percig sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!