Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szorulásom van? Lent

Szorulásom van? Lent

Figyelt kérdés

Sokszor van, hogy délután-este felé eszek, és utána másnapig nem kell wc-znem.

Reggel nagyon rosszul érzem magam, hogy nem tudtam wc-zni, és nagy a hasam.

De reggelről sem tudok elmenni.

Aztán iskolába kell mennem.

Ott kéne, de nem tudok.

Hazaérek, megint nem kell. A hasam már nagyon nagy, rosszul is érzem magam, de még mindig nem tudok.

Aztán este felé vagy sikerül vagy nem.

És ez kezdődik előről.

Mit tegyek? 17/L

2015. ápr. 5. 13:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Kezdetben tisztítsd le az étrendedet!

Rostokat zöldségekkel egyél, tejet, gabonákat hagyd el. Zsírt fogyassz bőséggel, nézd meg pár nap/hét alatt milyen változásokat tapasztalsz.

Semmi műkaja nem kell, bármi lehet rossz hatással az emésztésedre, próbáld kizárni bármi is okoz gondot.

2015. ápr. 5. 14:10
 2/6 gömbicica ***** válasza:

mondjuk iskolaidőben nehéz kivitelezni, de ha otthon vagy, próbáld meg azt, hogy mikor felkelsz igyál egy kis vizet, és ne menj addig még pisilni sem, ameddig csak kibirod.

Hátha a teltebb hólyag elősegiti a székelési ingert.

És valóban gondold át, hogy mit eszel.

Amit még tudok ajánlani, az az almaecet.

Felébredéskor egy bögre vizbe tegyél max. 1 ek almaecetet, és lassacskán iszogasd el.

Ezt megteheted este lefekvés előtt is.

Illetve estefelé egy alma is jótékony hatásu tud lenni.

A pocid biztos kisebb lesz, még ha az ecet székletet nem is tud produkálni.

2015. ápr. 5. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Rengeteg víz és rost. Szilvalekvár jó amúgy ha már nagyon szeretnél wc-re menni.
2015. ápr. 5. 14:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem a mák segített. Annyi, hogy 50 gramm mákot kis üveg vagy porcelántálkába teszel és épphogy csak annyi tejet öntesz rá, hogy ellepje, összekevered, és berakod a mikroba 1,5-2 percre, ha jobban szereted édesen, akkor miután egy picit kihűlt rakj bele egy pici mézet, nem kell sok, mert a máknak eleve van egy kis édeskés íze, és a méz jól előhozza. Egy héten 1-2, de akár három alkalommal is eheted, és nagyon jó székletlazító. Emellett mondjuk 1-2 közepes gyümölcs, alma, narancs, kivi például. És 4-5 öt közepes méretű zöldség, legyen benne mindenféle színű. Például valamilyen zöld levél, répa, paradicsom, cékla, retek, de én például élek-halok a kaliforniai paprikáért (megjegyzem mákkal együtt nagyon jó a hatása). Olajos magvak (mogyoró, napraforgómag, kesudió, dió, mandula) a jó zsírokért, és hüvelyesek közül ajánlom a vöröslencsét. Mostanában nekem is ilyen problémáim voltak, és a lekvár, meg ezek nem használtak.

Apropó, ami nekem nagyon sokat segített. Reggel mielőtt eszel, igyál meg 3 dl forró cickafark teát, nagyon finom, és fél-egy óra múlva lehet is érezni a hatását, mert a meleg jó erre a problémára.

2015. ápr. 5. 17:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, és elfelejtettem írni, hogyha sok rostnak kell víz, amit megköthet, úgyhogy sok tea és víz is ajánlott.
2015. ápr. 5. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
A joghurt, az activia nagyon hatásosan enyhíti az ilyen problémát. Az elegendő folyadék bevitelre is figyelj oda. Ahogy írták előttem a rostos táplálék fontos mert lazán tartja a székletet, én zabpelyhet ettem joghurtal, vagy tejjel cukorral. Az mindíg segített. De jó lehet még a valódi házi szilva lekvár, nagyon egészséges, magas rosttartalmú. Megpróbálhatod a természetes hashajtó teákat, senna levél stb..
2015. ápr. 6. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!