Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Így nem hízlal a pörkölt?

Így nem hízlal a pörkölt?

Figyelt kérdés
Sertéspörkölt van itthon. Arra gondoltam, hogy csak a húst eszem meg belőle (amúgy is villával szoktam pörköltet enni, a szaftot meg a paradicsomdarabkákat nem eszem meg belőle) és hozzá kovászos uborkát. Ez így nem hízlal, ugye?

2015. febr. 10. 15:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem létezik olyan, hogy hizlal.
2015. febr. 10. 15:32
 2/13 anonim ***** válasza:

Hús: fehérje és zsír.

Eléggé egysíkú étkezés, mely hosszú távon hiánybetegségek kialakulásához vezet. Arra nem gondoltál, hogy eszel rendesen és ha ennyire félsz az elhízástól, mozogsz valamit? (Egyébként: a paradicsomdarabkák meg a szaft nem kalóriadús, mert paprika, hagyma, pirospaprika, paradicsom, bors, víz, húslé keverékéből állnak)

2015. febr. 10. 15:33
 3/13 A kérdező kommentje:

Szerintem meg létezik, bár tudom mire gondolsz, ha nem viszel be több kalóriát, mint amit elégetsz, akkor nem fogsz hízni. Ettől függetlenül egy szelet tortában vagy egy csomó krumpliban sok kalória van és van amilyen üres, élvezeti értéke van csak.

Szerinted minden nap pörköltet eszem uborkával?:D Ez egy ebéd, nem a havi étlapom...

Egyébként heti 5-6x járok edzeni, fogyni szeretnék. Ezért is nem mindegy, hogy mit eszem.

2015. febr. 10. 15:42
 4/13 anonim ***** válasza:

A szénhidrát adja az energiát. Ha ennyit edzel, akkor egyaránt kell a zsír, szénhidrát, fehérje trió.

Egy kalóriatáblázattal megpróbálkozhatsz, de nincs mindenre kiterjedő. Ám ha csak a húst eszed meg az uborkával, éhes maradsz.

[link]

Ha a cukrot pl. teljesen kizárod az étrendedből, sokkal nagyobb lépést teszel az elhízás megelőzéséért.

(nem a szénhidrát okozza az elhízást, ez csak a schobert norbi féle "vedd a 200ft-os szénhidrátcsökkentett kiflimet" marketing dumája. 20 éve még a zsír volt a bűnös)

2015. febr. 10. 15:54
 5/13 A kérdező kommentje:

Eszem szénhidrátot is, bár csökkentett mennyiségben. Most mindjárt csinálok egy kis tejberizst azt hiszem.

Persze édesítővel.. cukrot már régóta nem eszem. Max néha teába mézet.

2015. febr. 10. 16:01
 6/13 anonim ***** válasza:
Jobban járnál, ha normálisan ennél egy kis adag pörköltet.
2015. febr. 10. 16:06
 7/13 Szintiszoli123 ***** válasza:

Én csak kötekedni jöttem.

"ha nem viszel be több kalóriát, mint amit elégetsz, akkor nem fogsz hízni." - Úgy van és ez a lényeg. Persze nagyon nem mindegy, hogy a kalóriakereteden belül milyen a makronutriensek aránya.

"Ettől függetlenül egy szelet tortában vagy egy csomó krumpliban sok kalória van és van amilyen üres, élvezeti értéke van csak. " - ettől függetlenül még igaz az állítás.

Megfigyelésem szerint a nem tudatosan táplálkozó embereknek a "nem hízlal" kategória az olyan étel, amiből degeszre tudja magát enni anélkül, hogy napi szinten több kalóriát tudna vele bevinni, mint amennyit eléget. Nos, aki erre hajt, az egyen rostos zöldséget száraz csirkemellel. Ezzel csak az a baj, hogy erről a kajáról csak vegetálni lehet, azt sem hosszú távon.

"Szerinted minden nap pörköltet eszem uborkával?:D Ez egy ebéd, nem a havi étlapom... " - ehetsz minden nap 5-ször is pörköltöt. Ha a mennyiség ok, akkor tudsz fogyni. Más kérdés, hogy nem tudod magad degeszre enni belőle.

"Egyébként heti 5-6x járok edzeni, fogyni szeretnék. "

"Ezért is nem mindegy, hogy mit eszem." - (is nem = sem) nem mindegy, de elsődlegesen a bevitel számít, nem a minőség.

Mekis kajával is lehet szálkásítani.

2015. febr. 10. 20:33
 8/13 A kérdező kommentje:

Hát, utolsó, nem akarok sz.art enni, ha nem muszáj. Volt már több daganatos is a családban, vastagbél is, annak meg az egyik legnagyobb a genetikai kockázata, inkább megpróbálok egészségesen élni, ezzel is csökkentve az esélyét, hogy 45-50 évesen meghalok...

Másrészt nyilván szelet jóllakni az ember valamennyire, nem a karácsonyi zabálások szintjére gondolok, de amennyiből egy kis marék tésztát megeszem abból sokkal több hús és zöldség kijön.

De eszem rengeteg tejterméket is, a kenyérről, pékáruról, csokiról való lemondás nem okoz akkora gondot, a tejtermékeket nem tudom és nem is akarom elhagyni.

2015. febr. 11. 11:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Attól, hogy egészségesen eszel, még simán daganatos lehetsz, ez nem attól függ...
2015. febr. 11. 11:55
 10/13 Szintiszoli123 ***** válasza:

Kérdező!

Ki mondta, hogy egyél sz a r t ?

2015. febr. 11. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!