Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg Betiltották a Lindaxát?

Tényleg Betiltották a Lindaxát?

Figyelt kérdés
Azt szeretném megtudni hogy tényleg betiltották a Lindaxa gyógyszert?Mert most szeretném majd feliratni az orvossal...
2010. febr. 10. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:
34%
Nem, nincs betiltva.
2010. febr. 10. 14:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, utánanéztem:

"A szibutramin hatóanyagú készítmények forgalomba hozatali engedélyének felfüggesztése

Az EMA javaslatával egyetértésben, az Országos Gyógyszerészeti Intézet 2010. február 1. napján felfüggesztette a Magyarországon forgalomban lévő Lindaxa 10 mg kemény kapszula (OGYI-T-20587), Lindaxa 15 mg kemény kapszula (OGYI-T-20587), Minimectil 10 mg kemény kapszula (OGYI-T-20711), Minimectil 15 mg kemény kapszula (OGYI-T-20711), Reductil 10 mg kemény kapszula (OGYI-T-06760), Reductil 15 mg kemény kapszula (OGYI-T-06761) neveken forgalomban lévő, szibutramin hatóanyag tartalmú készítmények forgalomba hozatali engedélyének végrehajtását.

A felfüggesztés okáról, és a gyógyszert felíró orvosok, az azt kiadó gyógyszerészek és a gyógyszert szedő betegek további teendőiről az EMA 2010. január 21-én kelt sajtóközleménye, és a forgalomba hozatali engedély jogosultjai adnak tájékoztatást.

További döntéshozatalig a szibutramin hatóanyagú készítmények Magyarországon nem hozhatók forgalomba, sem gyógyszer-nagykereskedő, sem gyógyszertár által nem forgalmazhatók."

2010. febr. 10. 14:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Bővebben:

[link]

2010. febr. 10. 14:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!:)
2010. febr. 11. 09:11
 5/7 anonim válasza:

Én is kérdeznék:

Mi van akkor ha már kiváltottam a gyógyszert (mert felfüggesztés előtt írta fel az orvos pár nappal),de még nem szedtem belőle egy szemet sem.Ezek után nem merem beszedni.Ebben az esetben van-e lehetőség arra hogy visszakapjam az árát,mivel nem volt olcsó?

2010. febr. 16. 01:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Erre vonatkozólag nem találtam infót, kérdezz rá a gyógyszertárban.
2010. febr. 16. 08:03
 7/7 anonim válasza:

Köszönöm s választ!

Előbb felhívtam a gyógyszertárat ahol vettem,de még semmit sem tudtak mondani.Annyit mondott a nő,hogy mától nem adhatják ki,de hogy mi lesz később semmi infójuk nincs még.

2010. febr. 16. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!