A kölesnek, búzának, stb. ha csíráztatom őket és hagyom hogy nagyobb zöld szárat növesszenek a zöld része is ehető?
Ha csíráztatok kölest, fénymagot, hajdinát, lucernát, hereféléket, napraforgómagot, búzát,stb és hagyom hogy viszonylag nagy zöldet növesszenek akkor ehető a zöld részük?
Ennyire kifejlődve is meg lehet enni őket mindenestől(magot,zöldet,gyökeret)? Vagy ha hagyom megnőni akkor csak a zöldje ehető?
Elvileg igen.
Gyakorlatilag viszont a búzának elvileg a magja sem ehető. A zöldje kicsit más, de a közönséges búza egy hatszoros genetikai állománnyal rendelkező mesterséges növény, tele gluténnal.. én nem ajánlom a fogyasztását. Lehet a 'búzafű' valamivel jobb, bár az sem gluténmentes.
A lucerna, napraforgó csíráztatva.. lehet hogy jók, ehetőnek ehetőek. Igazából rengetegféle zöldet megehet az ember, csak ne gabona legyen (lehetőleg gluténmentes legyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!