Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez most valami baj lehet?

Ez most valami baj lehet?

Figyelt kérdés
170cm és 67kg vagyok 16évesen. Utálom a testemet, minden egyes porcikámat. Mindig behúzom a hasam, meg sportosan öltözök, olyan ruhákba, amik tök egyszerűek. Harmadikos gimis vagyok, és még elsőbe és második első félévében 63kg körül mozogtam. Akkor elég sokat koplalgattam a kollégiumban és azért sikerült pár kilót mindig leadni, bár vissza is jött. Heti 2x1,5órát sportolok, egész életemben mindig mozogtam valamit, a többiek is ilyen sportszeretőnek ismernek. Nagyon szeretnék 50kg lenni, de egyszerűen nem sikerül a fogyás. Nagyon kis adagokat eszek, a barátaim mindig szólnak hogy ehetnék többet, mert nem értik, hogy ilyen kevéssel hogy érem be. A húsok közül csak a csirkét és a halat eszem meg és nagyon szeretem az összes zöldséget minden formájában. Imádok éhes lenni és imádom, ha korog a gyomrom. Utálok amúgy mások előtt enni, de a koleszban ez a szobában nem megvalósítható. Barátokkal nem szeretek elmenni kajálni, mindig félek, hogy aki rámnéz evéskor az mit gondol. Tudom, hogy többször kell enni keveset, de egyszerűen úgy van a fejembe, hogy nem szabad többször enni, mert én attól még jobban meghízok. Állandóan mindennek nézem a kalóriáját, próbálom számolgatni. A testideálom (tudom, hogy ez nagyon fura), de komolyan a csont vékony lányok, nagyon szeretnék olyan vékony lenni.. Nekem egyszerűen az átlagos lányok se szépek. Nagyon sokszor próbáltam hánytatni magam, de még ahhoz is béna vagyok, nem sikerült. Van, amikor belenézek a tükörbe és egy pillanatra csinosnak érzem magam, de aztán ha meglátok egy képet magamról, undorodok. A többiek szokták mondani, hogy jól nézek ki, de ez persze nem igaz. Nagyon elegem van már hogy nem sikerül vékonyra lefogynom. Délelőtt általában nem ettem, de valamiért akkor feszített a hasam, ezért eszek egy almát, aztán edzés után olyan 5óra felé ebédelek. Mi lehet velem a baj? Csak én vagyok ilyen selejtes?
2014. dec. 27. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Testképzavaros vagy, ami egy mentális betegség. Háziorvostól kérj beutalót pszichiátriára minél hamarabb, és érdemes egy pszichológust is megkeresni vele.
2014. dec. 27. 18:28
 2/6 A kérdező kommentje:
De itthon erről mit sem tudnak, nem mondok el ilyeneket. És édesanyám nem ilyennek ismer, hanem a szorgos tanulónak, aki boldog. Nem tehetek ilyet, hogy csak úgy minden előre bejelentés nélkül ilyet lépjek...
2014. dec. 27. 18:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Előttem szóló jól mondja testképzavarod van.Hánytatást felejtsd el,olyankor sav képződik ami a nyelőcsövet,a nyomrot károsítja ès a fogakról a zománcot lemarja.Egy orvosi műsorban mutatták milyen lett egy anorexiás lánynak a foga,szörnyű volt.Amit a magazinokban látsz az trükk,abfényképeket tökéletesítik,kg-at csalnak le különböző testrészekről(kar,comb,fenék,toka)egy műsorban mutatták hogyan korrigálnak a képeken,a bőrhibákat,anyajegyeket,szeplőket,pattanások.

Az ott nem a valóság,amit magazinokban,modeleknél làtsz,mester fodrász belővi a hajat,mester kozmetikus optikai csalást végez olyan tuti sminket csinál,a ráncok eltűnek,a szemet naggyá tudja varázsolni,az orr méretét csökkenteni,az arc vonalát lágyítani,szimetrikusabbá tenni stb,stílist a legelőnyôsebb ruhátbadja fel, a mester fótos a legelőnyösebb pózba beállít,megörökít majd utó munkában feljavítják a képeket!

Az ott amit látsz nem valóság!

Claudi Shiffert is mutatták smink nélkül,hát nem volt szép a maga valójában.

Színésznőket is mutattak smink,menő cuccok nélkül és tök átlagosan néztek ki.

Még egy fontos dolog,ha nem eszel eleget nem fogsz fogyni,mert a szervezeted a zsírt megtartja magának,aki kevesett vagy helytelenül étkezik sokszor kevesebbszer tud kakilni,mert a szervezete minden minimális tápanyagot megtart.

Többször kell enni és egészségesen!

Az életkorral meg mindenki hízni szokott!

Gondolj bele sok gizda fiú van 16-18 évesen de ők is megférfiasodnak,híznak!

Lányoknál is vannak nagyon vékonyak,vagy kislányos kinézetűek,de idővel ők is megnőiesednek!

Orvosi segítségre lenne szükséged!

2014. dec. 27. 19:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Pedig ha szereted az anyukádat ,akinek a te egészséged,boldogságod a fontos,akkor elmondod mi van veled,mert megbízol benne ês elejét veszítek a bajoknak,mert ha most nem kapsz segítséget,útmutatást,megértést akkor nagy baj lehet,amit nem lehet majd eltitkolni és anyukád majd magát okolja mért nem vette êszre,te mêrt nem bíztál benne.

Ha ő jó anya akkor tiszteld meg a bízalmaddal!

2014. dec. 27. 19:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt azért biztos észreveszik a szüleid, hogy otthon nem eszel rendesen. Egy 170cm magas lánynak 50kg betegesen sovány lenne, neked kb. 60-62kg az ideális súly. Ott rontottad el, hogy normális testsúllyal elkezdtél koplalni. Ezért vagy most enyhén túlsúlyos, és ezért nem tudod leadni se, mert a szervezeted így védekezik az ellen, hogy halálra éheztesd magad. Ne érdekeljen a szüleid véleménye, szakemberhez menj el mindenképpen, mert anélkül nem fogsz meggyógyulni!
2014. dec. 27. 19:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Otthon ebből az egészből csak annyit lehet észrevenni, hogy panaszkodok, hogy nem áll jól ez meg ez a ruha meg hogy nem vagyok csinos.. De a hánytatás próbálgatás meg a mérlegen állás, a centivel méregetés és a kalóriaszámolgatás az nem feltűnő, senki nem látja. Otthon látják az asztalnál, hogy mennyit eszem, így nem tehetem, hogy kihagyok egy étkezést. Ha tudnék hányni, már megtettem volna sokszor, de nem sikerül sose. Így hogy ami a fejembe lejátszódik az az én titkom és ebből az egészből nem látnak semmit de semmit! Nem tudok mástól se segítséget kérni! Csak tudni szerettem volna hogy épeszű vagyok-e...
2014. dec. 27. 21:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!