Sziasztok. 19 éves lány vagyok, és nem szeretem a tejet, sem joghurtot meg semmi tejtermék félét, sajtal sem állok nagy barátságban. csak pudingot szokom néha enni, de az sem viszem tulzásba.
Már kiskorom ota nem szeretem a tejet sajnos. És mivel a tej nagyon fontos a csontokra meg minden, ezért szeretnék valamit szedni, ami potolja. Láttam DM -ben sokfajta vitamin és kalcium meg ilyesmik vannak, de nem tudom melyik lenne jo ennek potlására.
Ha valaki tud segiteni, ajánlani valamit azt köszönöm.
2010. febr. 3. 08:00
1/7 anonim válasza:
A tej nem a felnőtt ember tápláléka, a többség meg sem tudja emészteni. Nem kell pótolni.
Viszont kálciumra és magnéziumra a felnőtt embernek is szüksége van!
A tejtermékeket elsősorban kálcium tartalma miatt fogyasztjuk, tehát neked olyan táplálékkiegészítőre van szükséged, ami tartalmaz Ca-t és Mg-t. Általában ez a felállítás a multivitaminokra jellemző, tehát érdemes lenne ezekkel próbálkoznod. Olcsóbb és egyszerűbb egy fajta kiegészítőt szedni, mint egy Ca-osat és egy Mg-osat. Ilyen multivitaminos készítmény pl. a Supradin. Bár, eddig nem figyeltem, de szerintem van a DM-nek saját márkás vitaminkészítménye.
2010. febr. 3. 08:33
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mind a két választ, hasznosak voltak. Amint tudok utannanézek ezeknek.
2010. febr. 3. 08:39
4/7 anonim válasza:
Én a dr. Chen patika koral kalciumát szedem.A természetes (korál) eredetű kálcium jó hatásfokkal szívódik fel,ki van egészítve tengeri eredetű (rák)kitozánnal,ginzenggel,D vitaminnal,magnéziummal és cinkkel.Természetes eredetű komplex készítmény.40 napra elég a doboz,és 1500 Ft. körüli áron szoktam a DM-ben vásárolni.Még a Tovíta is természetes,komplex készítmény,ai tojáshéjból készült.Nemrég olvastam valahol,hogy találtak egy régi falu ásatásakor jó állapotú csontokat.Kiderült,hogy a lakosság rendszeresen ,sok mákot fogyasztott.A mák mellett a szezámmagnak is magas a kalcium tartalma.
2010. febr. 3. 09:34
5/7 anonim válasza:
A tejtermékek helyett fogyaszthatsz gabona, szója tejet, szója yoghurt, szója tejföl, stb... ezekkel gond nélkül élvezheted a régi ízeket.
2010. febr. 3. 09:53
6/7 anonim válasza:
tudod miben van sok kalcium ami tényleg hasznosul is? a szezámmagban(ha összeturmixolod nagyon finom szószokat,mártásokat készíthetsz belőle,keress rá)!
csak ezt senki nem mondja mert azt tanultuk hogy a tej erő, egészség pedig valójában pont hogy elvonja a csontokból a kalciumot mert nem nekünk való hanem a kisbocinak.
2010. febr. 3. 10:50
7/7 anonim válasza:
előző vagyok, most látom hogy egy előttem válaszoló már ajánlotta a szezámmagot.a mákban is sok van csak én azt nem szeretem.a fehérje pótlására pedig a tofut tudom ajánlani (ha nő vagy akkor mindenképp) ez is változatosan elkészíthető, tejföl, túró, sajt helyett is használhatod csak arra figyelj hogy jól fűszerezd meg mert önmagában semmilyen íze nincsen
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!