Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire lényeges, hogy...

Mennyire lényeges, hogy kultúra/földrész/éghajlat stb. szerint táplálkozzunk?

Figyelt kérdés
Pl. Magyarországon magyar ételek, és csak olyan gyümölcsök amik itt megteremnek(körte, alma)?
2010. febr. 2. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Ehhez alkalmazkodik a szervezetünk, ezt szokta meg, és mindig is jó volt neki. Lehet mást, máshogy is enni de arra semmi szükség. A gyümölcsök esetében persze az a legegészségesebb ha azt esszük ami éppen felénk megterem.
2010. febr. 2. 10:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerinted mondjuk egy dán embernek más a napi fehérje vagy szénhidrát igénye? :)

Ilyen szempontból minden ember egyforma. Max a helyi gyümölcsöket azért érdemes előnyben részesíteni mert olcsóbbak.

2010. febr. 2. 13:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy dánnak ha nem is nagyban de eltér a szükséglete, pontosan ahogy mondod. Az éppen termő gyümölcsök fogyasztása pedig azért fontos mert egészségesebbek. Mindig szezon gyümölcsöket kell fogyasztani a helyes vitamintartalom miatt. A kényszerérett vagy éretlen gyümölcsök nem tartalmaznak annyi hasznos elemet.
2010. febr. 2. 13:52
 4/7 anonim ***** válasza:

PFF! És akkor ha én Dániába megyek más lesz a szükségletem? ha egy amerikai jön ide akkor neki "magyar szükséglete" vagy "amerikai szükséglete" lesz? És miben tér el ez a szükséglet, az afrikaiak nem ehetnek sokat mert otthon is éheznek? De ha amerikába mennek ott már amerikai szükségletük lesz és az ottani feketék már ehetnek amerikai szükséglet szerint? Vagy nekik sem kellene enni mert eredetileg ahonnan jöttek éheztek?

Atya ég.

Ennél nagyobb baromságot nem hallottam még!

2010. febr. 2. 17:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Kedves "PFF.-utolsó." :D Neem, az afrikaiaknak nem a nélkülözés az étrendjük, hanem mondjuk a leginkább növényi táplálék, kecsketej, ott termő gyümölcsök stb. A szegény afrikai arról nem tehet hogy szegény és azért koplal. Más részről meg ha idejönne egy afrikai mondjuk magyarországra, mivel itt mások a földrajzi viszonyok, lehet hogy több zsírt kéne ennie a hideg miatt... persze lehet hogy hülye vagyok, ez csak feltételezés. :P
2010. febr. 2. 18:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Elég szarul értelmezted amit írtam. Nem is tudom hogyan tudtál ekkora ökörséget kikövetkeztetni belőle, de azért gratulálok.
2010. febr. 2. 18:35
 7/7 anonim válasza:
Kedves "PFFF"! Én eddig nem szóltam hozzá a témához, de remélem, hogy ezeket a baromságokat nem gondolod komolyan! Nagyon helyesen írta az előttem szóló, milyen táplálékot hol-mikor-miért kell előnyben részesíteni. Ha nem tudsz hitelt érdemlően válaszolni, akkor inkább ne is írjál semmit!
2010. febr. 12. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!