Héjas földimogyorót ettem, és (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
Bizsergő, égő (mintha forrót ittam volna, és megégettem volna) érzés van a számban, bizsereg az ajkam, feldagadt a nyelvem, ég a torkom...mitől lehet? 1000-szer ettem már héjas földimogyorót meg más mogyorós élelmiszert, így a mogyoróallergia kizárt. De mégis olyan érzés...soha nem tapasztaltam még ilyet, mitől lehetmost?2014. nov. 28. 22:12
1/7 anonim válasza:
Az allergia bármilyen életkorban, bármikor előjöhet akkor is, ha előtte 1000-szer ettél már mogyorót.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát ez nem túl jó hír, mert nagyon szeretem.:(
Mindenesetre holnap is kipróbálom, ha megint bedurran tőle a szám, akkor tuti ez a bűnös.:(
2014. nov. 28. 22:19
3/7 anonim válasza:
Nem biztos, hogy célszerű a kipróbálása, vagy ha mégis, azt kálciumtablettával felszerelkezve és egy kórház előterében tedd, mert a reakciók egyre súlyosbodhatnak. A mogyoró okozta allergiás reakcióba bele lehet halni!
4/7 anonim válasza:
Igyál egy kalcium pezsgőtablettát az segít. (Ilyen esetek miatt jó ha van otthon, amúgy rovarcsípésre is jó.) Sajnos az allergia tényleg olyan, hogy bármikor kijöhet.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi...hát egyre "jobb"...legutóbb az hiszem múlt hétvégén ettem földimogyorót, de a héten ettem mogyorós digestive kekszet meg tegnap 1 db snickerset és nem volt semmi. Akkor ezeket sem ehetem? :/ Mondjuk csokit egy héten max. egyszer eszem.
2014. nov. 28. 22:58
6/7 anonim válasza:
Ha tényleg mogyoróallergiás vagy, akkor a legkisebb mennyiség is lehet veszélyes. Lehet, hogy érdemes orvoshoz menni, és orvosi módszerekkel tisztázni, hogy fennáll-e.
7/7 anonim válasza:
Szerintem menj el hétfőn a háziorvoshoz, mondd el a panaszaidat, biztosan elküld allergia vizsgálatra, ott majd kiderül, hogy allergiás vagy-e a mogyoróra, addig ne próbálkozz többet az evésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!