Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha sokszor vannak a szekletemb...

Ha sokszor vannak a szekletemben eteldarabok, akkor az azt jelenti hogy nem szivodik fel szinte semmi?

Figyelt kérdés

Mostanaban megfigyeltem, hogy eteldarabok vannak a szekletemben, ez lehet azért mert korabban sokaig és eleg durvan hashajtoztam magam? (taplalkozasi zavar) Szekrekedesem nyilvan ettol van, haziorvos tanacsara rendszeresen normafloret iszom, igy kezd javulni a helyzet. de mar gyogyulnek..igy vajon a hizas sem fog sikerulni?

Keresek gasztroenterologust, de kivancsi vagyok a velemenyetekre..

2014. nov. 10. 16:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Az ok az az, hogy nem rágod meg rendesen az ételeket. Ugyanis ha megfelelöen (péppé) lesz bármi is rágva, akkor lehetletlen, hogy darabok maradjanak.

Viszont ha az étel eegy része egészben (vagy majdnem) áthalad rajtad, akkor azt nem tudja a szervezeted feldolgozni, tehát nem meglepö, ha nem hízol.

Szokd meg, hogy amikor eszel, akkor semmi mással nem foglalkozol: nem beszélgetsz, olvasol, TV-zel, hanem kondentrálsz az evésre és a rágásra.

2014. nov. 10. 16:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Én is azt olvastam egy szakkönyvben, hogy minden falatot legalább 40-szer meg kell rágni. Így egyrészt jobban kijönnek az ízek, valamint ugyanabból a táplálékból több tápanyag hasznosul a szervezetben.
2014. nov. 27. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!