Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 3 liter víz egészséges egy nap?

3 liter víz egészséges egy nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

2.5 -3 liter vizet megiszom egy nap .... ez nem egészségtelen?mert 3.napja kezdtem el de nagyon sokat járok pisilni kb. 10 percenként....hogy osszam be vagy ez elmúlik egyáltalán? Nem terheli meg a vesémet? Köszönöm előre is

2014. okt. 27. 07:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Ahogy érzed. Ha terhesen érzed magadnak, igyál kevesebbet. De az ásványvízből annyit nem tanácsos inni.
2014. okt. 27. 08:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges állandó jelleggel ennyit inni. Ha folyton pisilni jársz, akkor a szervezetednek nincs szüksége ennyi folyadékra jelenleg.

Kúraként hatásos, mondjuk ha pár napig ennyit iszol, mert "átmossa" a vesédet, de felesleges hosszú távon csinálni, mert az tényleg megterheli a vesédet.

Nincs olyan, hogy X litert KELL meginnia mindenkinek, ez egyén függő, meg a külső hőmérséklet is befolyásolja.

2014. okt. 27. 10:26
 3/4 Mi közöd Tőle ***** válasza:
10 perc után üríteni a bevitt folyadékot, az nem egészséges. Én emelném a sóbevitelemet. Lehetőleg tiszta Nátrium kloriddal. Olyan 15-20 grammig/nap. 10 kilogrammonként fél liter vizet igyál meg naponta, ha kicsit több, az se baj. Ha 50 kiló vagy, akkor az minimum 2,5 liter, ha 100, akkor minimum 5.
2014. okt. 27. 11:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem mondta a dokim pár éve, hogy 3 litert igyak naponta vérszegénység miatt. De sajna nem tudom betartani...

Nem lesz semmi bajod tőle, feszesebb lesz a bőröd, nem lesznek ráncaid maximum.

2014. okt. 27. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!