Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy alakitsam ki az étrendem?...

Hogy alakitsam ki az étrendem? Hogy szoktassam magam a zöldségekhez, gyümölcsökhöz?

Figyelt kérdés
Nos ciki vagy sem de a 17- év alatt nagyon kevés zöldséget és gyümölcsött fogyasztottam. Pár hete valami megváltozott bennem és úgy döntöttem , hogy életmódot váltok.Hirtelen elkezdtem sok zöldséget-gyümit-rostos ételeket enni.Amitől elkezdett görcsölni az alhasam jártam orvosnál ,aki szerint semmi baj csak nagyon felgyorsult a bélmozgásom. Fokozatosan kellene hozzá szoktatnom magam ezekhez az ételekhez. Szerintetek , hogy szoktassam hozzá magam? Heti vagy havi hányszor egyek zöldségeket ?

2014. okt. 26. 22:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyel minden nap csak kevesebbet. Milyen zoldsegekrol van szo?
2014. okt. 26. 23:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Múltkor is a hét minden egyes napján ettem zöldséget (kukoricát,brokkoli,karfiol,datolya,aszalt szilva, 100%os levek,káposzta,spenót,lencse,bab stb) de olyan alhasi fájdalmaim lettek tőle és a doki mondta ,hogy túlzásba vittem.Mert előtte alig ettem és túl sok ez a szervezetemnek elsőre. Szerinted a heti 1 nap zöldség kezdésnek.jó? Ezen a héten is sok salátát ,kukoricát stb ettem és most is nagyon fáj a hasam.Úgyhogy napi szinten túl sok.::-(
2014. okt. 26. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Mar bocs, de a bab, kukorica meg a lencse az miota zoldseg?

Ezek kozul a brokkoli, a kaposzta meg a spenot volt zoldseg.Ha ezeket mind megetted, akkor nem csoda hogy fajt a hasad, nekem is fajna, a bab, a lencse, az aszalt szilva mindenkit felfuj akit ismerek :)

2014. okt. 26. 23:53
 4/5 A kérdező kommentje:
A bab és a kukorica is zöldség de mindegy : [link]
2014. okt. 27. 00:03
 5/5 Julie S ***** válasza:

Hat eleg sok puffaszto es olyan dolgot ettel, ami masoknak is panaszt okoz. Cukkini, repa, salata, cekla, sutotok, avokado - ezek szerintem kicsit baratibbak az altalad felsoroltaknal. Mondjuk a spenot okes. A brokkoli, karfiol, kaposzta is jo, de puffasztanak. Az elobbiek fozolevet ontsd le, az mar elvileg segit kicsit a dolgon. A szaraz babot is aztatni szokas, a fozolevet tobbszor is cserelheted, de szerintem meg akkor is puffasztani fog. Az aszalt szilva nagy mennyisegben sokaknak jo hashajto, szoval csinjan vele. :)

Ne egyel rogton osszevissza mindent, hanem figyeld meg mi esik jol, vagy rosszul. Ami nagyon nem jo, azt ne eroltesd.

2014. okt. 27. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!