Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a véleményetek a mézes...

Mi a véleményetek a mézes tejről és a mézes túróról?

Figyelt kérdés
Házi tejről lenne szó, túróból egyelőre még nem tudtam magam rávenni, hogy megkóstoljam a házit, pedig az biztos egészségesebb lenne. Ha mondjuk kétnaponta ennék vacsorára 25 dkg túrót 2 tk. mézzel és egy kis gyömbérrel, az egészségtelen? Tulajdonképpen hízni szeretnék, és azt remélem, hogy a házi tej és a tejtermékek segíteni fognak. Olyat is ennék, mondjuk naponta, hogy az eddig vízzel készített köleskását házi tejjel, és mézzel csinálnám. Eddig nem nagyon ettem ilyesmiket, viszont nagyon fontos lenne híznom, amit azért viszonylag egészséges keretek között szeretnék. Köszönöm a segítségeteket. :)
2014. okt. 9. 20:49
 1/2 Szintiszoli123 ***** válasza:

Egészséges hízás = izmosodás

Spontán hízás = hájasodás (amivel jöhet max. 30% izom is)

Nem árt persze, ha egy kis mennyiségű zsírszövet is van az emberen, az ízületek védelme érdekében. Nőknél pedig fontos hormonális folyamatok akadnak meg egy bizonyos testzsírszázalék alatt. Ennél több zsír felszedésének már semmi köze az egészséghez (ha nem is feltétlenül egészségtelen).

Szóval, ha a szükséges testzsírod már megvan, akkor nem fogsz egészségesebben hízni csak azért, mert egészségesnek vélt kaják elfogyasztásával kerülsz kalóriaplusszba. Persze "jobb" barna rizstől meghízni, mint cukros sütitől, de a háj az akkor is csak háj.

Ha hízni akarsz, akkor a szükséges kalóriaplusz mézzel és túróval történő elérése még mindig a jobb megoldások közé tartozik. Úgyhogy csak hajrá!

2014. okt. 10. 13:42
 2/2 anonim ***** válasza:

1. a házi tejnek nagyon szokatlan íze van, nekem fél évbe telt, mire megszoktam, addig kizárólag kakaóként, vagy erős tejeskávéként tudtam meginni - a szagát sem bírtam, aztán rákattantam, de most már nem hoz a tejes :(

A túró jó, de ne hízni, hanem izmosodni akarj.

Ja, amúgy én imádom csak nasiként is :P

2014. okt. 10. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!