Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért hiszi azt a nővérem,...

Miért hiszi azt a nővérem, hogy anorexiás vagyok, amikor nem is?

Figyelt kérdés
Mindig is nagyon vékony voltam, most 176 cm vagyok és 56 kg, ami a koromhoz képest elvileg már pont jó, tehát eléri a normális szintet, és többen mondták is, hogy látszik hogy híztam. De suliban alig eszek valamit, mert a szendvicseket utálom és ebédes vagyok, ami nem finom:( És végre találtam egy szerintem tök finom szendvicskrém receptet, ami elvileg egészséges, ma reggel készítgettem, erre a nővérem undorodó fejeket vágott, majd megkérdezte, hogy pontosan mit csinálok. Elkezdett velem ordítani, hogy a sajtkrém kőolajból??? van, és hogy az egészséges táplálkozás azt jelenti, hogy anorexiás vagyok, mert ha valaki egészségesen táplálkozik, az fogyni fog. Aztán elkezdte a nyakamat ütögetni egy tányérral???? és ordított, hogy miért nem sonkát rakok bele, mert hogy az sokkal egészségesebb, és az is az anorexia jele hogy nem eszek húst. Pedig szerintem pont hogy az az egészségtelen, ha már 12. éve sonkás vagy szalámis zsömlét visz. Na, ti ezt értitek? Mi baja van? Mert minden, amit mondott, hülyeség, és tegnap is hamburgert ettem, ami nem a legegészségesebb étel és hús is van benne. Mivel állítsam le szerintetek? 16/L, nővérem meg 18 éves.

2014. szept. 18. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is vagy anorexiás, de nem is eszel rendes kaját. Húst is kell enned, nem csak az egészségtelen hamburgert.
2014. szept. 18. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hajajj, a nővéred nem normális.

Szerinte én is anorexiás vagyok, mert tipikusan nem eszem húst? :D (Évekig vega voltam, úgy havi 1-2-szer eszem némi húst, étrendemben szinte semmi szerepet nem játszik.) Ez fura, mert mindig rengeteget, élvezettel ettem s csak mázli, hogy hosszú évtizedek alatt szedtem össze kb. 25 kiló súlyfelesleget... Nem igazán anorexiára utaló tények ezek.

Én se eszem egy csomó dolgot, de maradt épp elég egyéb.

Van, aki alapból vékony, az nem pszichés betegség. A tányérral verekedős nővérnek van pszichés vagy mentális baja, nem ártana neki egy pszichológus.

2014. szept. 18. 15:58
 3/4 anonim ***** válasza:
A húsban semmi nincs, amit másból ne lehetne pótolni, persze odafigyelni nem árt. Ahogy húsevés mellett sem.
2014. szept. 18. 15:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát igen, szerintem is pszichológushoz kéne mennie, mert nem ez az első eset, nemrég az ajtóm üvegablakát rúgta be, de a szüleim nem veszik komolyan ezeket. A hamburger pedig nem gyorséttermi, hanem apukám csinálta, sertéshúsból meg marhahúsból vegyesen és volt benne még paradicsom, hagyma, saláta, csemegeuborka. Mindenféle húst megeszek, a hal a kedvencem. De a nővérem rögtön elkezd üvöltözni velem, ha éppen nem húst eszek, hanem sajtkrémet meg zöldségeket, vagy puffasztott rizst.
2014. szept. 18. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!