Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy lehet a lehető legolcsóbb...

Hogy lehet a lehető legolcsóbban cukros diétát tartani?

Figyelt kérdés
Anyósomról derült ki nemrég, hogy cukros. Alapból nem eszik sokat, édességet se eszik szinte soha, főleg most. De egyébként a hagyományos ennivalókat főzzük, azokat szereti. Ezekben azért elég sok a liszt, olaj. Sajnos nincs túl sok pénzünk, kajafélékből így is legtöbbször a legolcsóbbat vagyunk kénytelenek venni. külön kéne csak neki főzni? És mi az amit érdemes megvenni (lisztféle, diabetikus cuccok)?

2014. szept. 10. 21:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol laktok, de nagy Tescoban van tesco színes termékes durum tészta. Igaz csak alapok, de azok a legolcsóbbak.

Én a cukrot egyedül kávéba, teába cseréltem le, amúgy meg olyanokat sütök, amibe kevés cukor kell, és azt is felezem.

A sütikben lehet rozslisztet használni felesbe, sokszor van akció.

Vagy zabpehelylisztet, én simán zabpelyhet aprítók és azt rakom bele felébe.

Vagy ha piskótát készítesz, annka felét kókuszreszelékkel lehet helyettesíteni.

2014. szept. 11. 09:53
 2/4 A kérdező kommentje:
És hogy lehet megoldani a mennyiségek mérését? Ha az egész családnak főzünk, hogy mérjük le az ő adagját, úgy tudom sok mindent nyersen kell mérni. Hogy működik ez a gyakorlatban?
2014. szept. 14. 23:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk 500g tésztát készítesz. Ebben van 500/100*70=350g ch. Megméred az egészet készen is, legyen most 1000 gram (tízszer 100g). Leosztod: 350 / 10 = 35 ch/100g kész tészta.

Ezt megcsinálod 2-3 alkalommal, ha hasonlóak, akkor egy füzetbe leírod magadnak - máskor már nem kell kiszámolni.

A többi készételt is hasonlóan: 1-2 alkalommal elkészíted leírva az alapanyagokat, szénhidrátokat, kiszámolod mennyi van 100g készben, leírod és többet nem kell számolgatni.

2014. szept. 14. 23:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Először méred, aztán utána már szemre tudni fogod mi mennyi.
2014. szept. 15. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!