A túl sok méz tényleg ártalmas lehet?
Figyelt kérdés
Ismerősöm strumát kapott, és állítólag azért, mert kb. 1,5 éve kizárólag mézzel édesít (kb 1 kg mézet 3 hét alatt használ el), és így túl sok jód jutott a szervezetébe. Én egy hét alatt képes vagyok elfogyasztani egy kiló mézet (sok folyadékot kell innom, és ezt mézes limonádé formájában teszem), de eddig még nem hallottam, hogy a mézfogyasztás káros is lehet. Van valami ajánlott mennyiség, ami még nem "káros"? Minden mézfajtának magas a jódtartalma? Előre is köszönöm a válaszokat!2010. jan. 18. 15:14
1/3 anonim válasza:
A mézfajták összetétele eltér, így a jód mennyisége is változik bennük.
Eddig csak arról hallottam, hogy nagy mennyiségben cukorbetegséget okozhat, de erről nem.
2/3 anonim válasza:
Jaj, bocs, a különféle mézfajták összetétele nem különbözik lényegesen. 100 gramm méz 2 gramm jódot tartalmaz. Vesd össze az ajánlott jódbevitellel!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Ez a 2 g nem túl jó hír, a napi ajánlott mennyiség jódból 0,15 mg, kénytelen leszek visszább venni:(. Nem is kicsivel...
2010. jan. 20. 14:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!