Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mik azok az ételek, amik...

Mik azok az ételek, amik igazán könnyen emészthetők és gyomorkímélőek?

Figyelt kérdés
Nagyon gyakran fáj a hasam. Valószínűleg gluténérzékeny is vagyok. Tejet és tejterméket nem szoktam fogyasztani. A húst nem szeretem, tojást sem szoktam enni, halat eszem alkalmanként. Gabonafélék közül a köles engem nagyon szárít (elkezd tőle hámlani az arcom), a rizstől pedig szintén gyakran fáj a hasam. A főtt krumpli esetleg jót tenne? Vagy gondoltam rá, hogy sütnék házilag kenyeret, hátha attól nem lenne bajom. Olyan nehéz kitalálni, hogy mit egyek, de ezt az állandó hasfájást sem bírom már. Annyira fáj, hogy még a combomba is lesugárzik... :/ Aki tud érdemben, kérem segítsen.
2014. aug. 30. 21:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát, mivel mindent kizártál, így ne haragudj, de a leírásodat nem veszem figyelembe a válasznál. (Mivel akkor nincs mit írni, hiszen tényleg mindent kizártál.)

Ami kímélő:

- csirke és pulyka "diétásan" (nem fogyókúrásra gondolok) elkészítve, lehet pirított, sült, ne nagyon fűszeresen

- túró

- főtt krumpli, tört krumpli, hajában főtt krumpli

- gluténmentes keksz, már ha tényleg érzékeny vagy. (Attól még, hogy fáj a gyomrod, messze nem biztos, hogy ez a gond) Ha nem: háztartási keksz kis teával (nem nagyon erősre főzve)

- nem zsíros húsleves, csontleves, tojás leves, zöldségleves

- főtt tojás, rántotta (lehetőleg semmiképpen se sok olajjal készítve)

- pirítós kenyér (ha tényleg gluténérzékeny vagy, akkor annak figyelembe vételével) egy kis vajjal, lekvárral vagy mézzel

- főtt rizs

- bundás kenyér

- müzli, gabonapehely

2014. aug. 30. 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Legjobb lenne megkeresni egy orvost, aztán ő mondaná el... Én annyiban tudok segíteni, hogy minél organikusabb, annál jobb. A legkönnyebben emészthető élelmiszerek a zöldségek, gyömölcsök. Minél rostosabb legyen, annál emészthetőbb.
2014. aug. 30. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem is zárt ki mindent. Több annyi maradt, mint amit én eszem. Bár az én gyomrommal nincs baj, lehet, hogy akinek igen, az pl. nem bírja a zsírosat. Ami az én szervezetemnek könnyű érzést nyújtó, kellemes étel... A gluténnel és tejjel ellentétben, bajom nincs tőlük, de nem olyan könnyed érzést adnak. De még a zsíros dolgokat kizárva (no meg a száraz hüvelyeseket, azok nem könnyen emészthetőek) is marad valami.

Kérdező, bizonyára ettél más dolgokat is, mint amiket föntebb írtál, azokkal mi volt a helyzet? Nem írtál pl. a zöldségekről, gyümölcsökről... Kukorica, hajdina, zab?

2014. aug. 30. 23:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Gyümölcsöket eszem, de csak keveset, túlzott fogyasztásuk nem nekem való. A zöldségekkel többnyire nincs baj. A zabtól is ég a gyomrom, a kukoricával és a hajdinával eddig nem nagyon próbálkoztam.
2014. aug. 31. 06:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!