Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szabad? Nem szabad?

Peterr80 kérdése:

Szabad? Nem szabad?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy öt ésves kislányom és nem jutuk dűlőre az asszonnyal egy étellel kapcsolatban.

"Tejbe áztatott kenyér"

Ő azt álítja hogy nem kell bele cukor (egyáltalán) mert nem kell egy 5 éves szervezetének ízesítő, én meg azt mondom hogy mért ne ! had egyen úgy hogy közben izlik neki . 4Dl tejhez 1,5 evőkanál cukor.

Kinek mi a véleménye? Mi a hejes?

2014. aug. 19. 18:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
szerintem kell. Persze ha a gyereknek ízlik cukor nélkül is akkor felesleges, de én világ életemben cukorral ettem, nekem kellett bele.
2014. aug. 19. 18:45
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem kell bele. De a gyerek ételébe is KELL ízesítő. Van, amibe cukor kell. Pl. tejberizs, kakaó,tea stb.
2014. aug. 19. 18:47
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Én a cukrozott verziót ismerem.
2014. aug. 19. 18:50
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Istenem! Felnőttem,és még sosem ettem ilyet,de még csak nem is hallottam róla. Ki fogom próbálni és cukorral fogom enni, mert ezt a rengeteg tiltást butaságbak tartom.
2014. aug. 19. 18:53
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
neked van igazad. hülyeség amit az asszony mond :D
2014. aug. 19. 19:03
 6/15 anonim ***** válasza:
63%

Hát most biztosan meg leszek lincselve, de a tejbe áztatott sima kenyér egy nagy nulla. Én ezt nem adnám a gyerekemnek. Ha nagyon nincs pénzetek rendes kajára, akkor elmegy, hogy ne haljon éhen, de egyébként eléggé szutyok kaja.

Ez így csak üres kalória, és ezt Te még megfejeled másfél evőkanál sima cukorral, ami szintén üres kalória. Slussz, passz. No vitamin (talán minimás a tejben, de azért az sem az igazi) no fehérje, csak üres szénhidrát, amitől a gyerek jól felpörög mert jól megdobja a vércukrát, majd a hirtelen inzulinemelkedéstől álmos lesz és kidől, esetleg megint éhes lesz. Ennyi fog történni.

A cukorhoz hozzászoktatva nem fogja megenni a sima gyümölcsöt sem, mert nem lesz elég édes neki. Szóval a feleségednek igaza van.

A Ti életetek, én nem akarok beleszólni, csak kérdezted a véleményemet.

A hejes, pedig így: helyes.

29/N

2014. aug. 19. 19:14
 7/15 anonim ***** válasza:
49%
Adjatok neki akkor inkább mákos gubát. Desszertként, persze.
2014. aug. 19. 19:19
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem mondom hogy sokkal okosabb lettem mert azért eléggé megoszlanak itt is a vélemények. A mákos guba sem rossz amúgy, porcukorral :D . Amúgy a gyerek imádja a gyümölcsöt, sokszor eszik is, van saját szölönk ahol sok fajta gyümölcsfa stb van, vitaminbevitellel nincs gond. Oké ebben a kajában nincs, de ha egyszer ezt kéri akkor rakjak bele egy fürt szöllőt? :) Valószinüleg ez a téma az asszony és köztem még meg lessz egy darabig.
2014. aug. 19. 20:46
 9/15 A kérdező kommentje:
Ui.: A kakaópor legtöbb esetben már tartalmaz cukrot, mi abba nem teszünk ( nesquik kakaópor ) Azzal szoktuk csinálni és abba nem teszünk cukrot de a kakaópo elfogyott ezért maradt a tej kis cukorral.
2014. aug. 19. 20:51
 10/15 anonim ***** válasza:

6/9-es értek egyet.

Egy 5 éves kisgyereknek nem tejbe áztatott ételt kellene adni, hanem minőségi, normális, laktató ételt.

Ne szokjon hozzá a rengetek cukorhoz, hisz mind a tej-tejcukor, mind a kenyér tartalmaz szénhidrátot. Nem épp a legjobb választás.

Zabkása tejben felfőzve, rá pár szelet almaszelet, hogy édes legyen és kész. Ha kiskorában nem szoktatjátok hozzá az édeshez, nagyobb korára sem fogja igényelni.

A rengeteg cukor nagyon sok kárt okoz a szervezetben, nem hiányzik az neki.

A gyümölcsök tartalmaznak elég cukrot-fruktózt, főleg a szőlő, ha édesre vágyik friss vagy aszalt gyümölcsökkel kínáljátok, ne cukorral.

2014. aug. 19. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!