Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Májlelet eltérés, tanács?

Májlelet eltérés, tanács?

Figyelt kérdés

Ma kaptam meg a vérleteletemet, nagyon magas GOT/ASAT: 176 (10-37 helyett) és GPT/ALAT: 122 (10-37 helyett) értékekkel. Az orvos azt mondta, hogy májambulanciára kell mennem...

Kérdezgette, hogy nem diétázom, szívbetegség volt-e, komolyabb betegség volt-e? De nem volt semmi.

Ami most eszembe jutott, 1-2 hónapja csinálom, hogy ecetes vizet iszom, fogyás miatt. Nem almaecettel, hanem háztartási ecettel. Napi egy pohár víz ecettel, elég nehéz meginni, mert nagyon rossz íze van.. mindegy . Szerintetek ez okozhat májproblémát?

2014. júl. 28. 20:12
 1/5 Szintiszoli123 ***** válasza:

1) Legközelebb meg kell nézetni a GGT-t is!

2) Biztosan nem az ecettől van a májproblémád!

3) Amikor nálam ezek az értékek 300 körüliek voltak, májbiopsziával derítették ki, hogy vas és réz van lerakódva a májamban. OK: anyagcserezavar. Valószínű gyökér ok: nagymértékű fogyás pár hónappal korábban.

4) idővel rendbe jöttek az értékek. Máriatövis kapszulát szedtem, ami elvileg májtisztító, gyakorlatilag lehet, hogy csak placebo. Az anyagcsere zavar továbbra is fennáll, kezelik.

5) Tök felesleges ecetes vizet inni fogyáshoz. Ha alkalmazod az összes ilyen mondvacsinált fogyási praktikát, és mellette megteszed azt, ami a fogyáshoz valóban kell, vagyis aerob mozgás és negatív energiamérleg egy fehérjét, zsírt és CH-t megfelelő arányban tartalmazó, megfelelő minőségű alapanyagokból összeválogatott étrenddel, akkor a "praktikáknak" köszönheted majd a fogyás 5%-át, a mozgásnak és az étrendek pedig 95-öt. Minek kell magadat szivatni ecetes vízzel és társaival?

2014. júl. 29. 09:59
 2/5 A kérdező kommentje:

A GGT 13 (7-38 a normál), tehát itt nem volt eltérés. Ma vettek megint vért, most rámentek a hepatitis vizsgálatra is, holnap okosabb leszek.

Az ecet ivást a neten olvastam, ezért kezdtem el és tényleg segített, olyan értelemben, ha este megíttam, reggelre visszament az a 2 kiló, amit napközben összeszedtem. Ha nem ittam, maradt a 2 kiló.

Az a röhelyes, hogy 3 hónapja vettek vért és akkor semmi eltérés nem volt, elkezdtem sportolni (napi fél óra futás), étkezésre figyelek már kb fél éve, nem eszem húst, elkeztem az ecet ivását és sport után fehérje készítményt ittam. Reméltem egy kicsit formába lendülök, erre ez lett...

Amúgy 60 kg vagyok, 170 cm magas és csak izmosodni szeretnék, mert SZÖRNYŰ narancsbőrös vagyok.

2014. júl. 30. 18:59
 3/5 Szintiszoli123 ***** válasza:
Én (és szerintem minden ember) minden reggel pont 2 kilóval vagyok könnyebb, mint előző nap este. Minden reggel mérem a súlyom, hidd el. Ennek semmi köze az ecethez.
2014. júl. 30. 19:36
 4/5 A kérdező kommentje:

A mostani leletem normális lett, az egyik érték egy kicsivel magasabb a normálisnál. hepatitis és társai negatív szerencsére.

Azt mondta az orvos, biztos csak egy vírus.

Köszi, hogy írtál és tanácsokat adtál))

2014. aug. 1. 12:49
 5/5 Szintiszoli123 ***** válasza:

Nm.

Örülök, hogy nincs baj.

2014. aug. 1. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!