Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Igyak 2 l folyadékot vagy...

Igyak 2 l folyadékot vagy hagyjam inkább?

Figyelt kérdés

Mostanában minden nap behozok egy 1,5 l-es vizet a szobámba, és azzal próbálok 'megküzdeni'. Ezenkívül szoktam inni kávét, tejeskávét, szóval így van meg a 2 liter.

De nekem ez nagyon sok. Igazából magamtól alig iszok, volt hogy egyik barátnőm szólt hogy totál ki van száradva a szám, igyak már valamit. Nem tudom, egyszerűen nem vagyok szomjas. Szerintem olyan 1l folyadékot innék meg amúgy. De volt már, hogy fájt a fejem, és amint ittam jobb lett, pedig nem is éreztem, hogy szomjas vagyok.

Szerintetek 'erőltessem' a napi 2 litert, vagy inkább igyak annyit, amennyit kívánok?

2014. júl. 14. 20:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóképpen vagyok, mint te. Ha nem figyelem magam, szinte nem is iszok folyadékot. De az igazság az, hogy nagyon kellene. Úgyhogy küzdjél meg vele....
2014. júl. 14. 21:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Legyen melletted mindig víz, és gyakran kortyolj kicsiket. Ha nincs ott mellettem, én is gyakran elfelejtem, de ha mindig van mellettem egy kancsóval, akkor akár napi 4-5 litert is megiszok.
2014. júl. 14. 22:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Kellene erőltetni, de én is ilyen alkat vagyok, egyszerűen nem esik jól, nem tudok "eleget" inni. Azt szokták ilyenkor javasolni, hogy mindig tarts szem előtt egy üveg vizet és irányozd elő magadnak, hogy óránként ennyit és ennyit megiszol belőle. Gyümölcsöt, zöldséget szoktál enni? Azoknak a víztartalma is sokat számít, rajtam ez segít. A fejfájásnak valóban van köze a kiszáradáshoz egyébként, mert besűrűsödik a vérünk, amikor nem iszunk eleget.
2014. júl. 14. 23:05
 4/6 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Minek erőltetni? Tessék korszerűnek lenni! Nem vízivás kell. Elég ha beveszitek a legújabb víz nélkül fogyasztható fájdalomcsillapítóját a gyógyszergyáraknak. Az több profitot termel nekik. :)

Még a 2 liter is karcsú igazából. Én attól függően milyen magas és nehéz vagy, 3 litert simán megitatnék veled.

2014. júl. 15. 14:17
 5/6 anonim ***** válasza:
2 liter bőven elég, szerintem másfél liter is. Hova inna 3 litert?? Esetleg ha kint dolgozik a melegben akkor.
2014. júl. 19. 00:34
 6/6 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Felőlem ihattok napi 1 deci vizet is. Legfeljebb ártotok magatoknak vele. Ez nem az én problémám. Az egészséges a 10 kilónként 4,5 deciliter víz. Ezzel bárki kiszámolhatja mennyi kell neki egy nap. Ha 30 kiló a kérdező, akkor oké a 1,5 liter.
2014. júl. 19. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!