Miért kívánom ennyire a céklát?
Figyelt kérdés
Betegesen kívánom a céklát. Naponta legalább kétszer eszem, és ha nincs ebédre akkor szabályszerű elvonási tüneteim vannak.
Azért lehet ez, mert szeretem az ízét; vagy valamilyen összetevője van ami miatt ennyire kívánom? Jobban, mint a mogyorós csokit, pedig azt is nagyon kívánom.
2014. jún. 19. 20:18
1/9 anonim válasza:
Lehet, hogy valamilyen hiányállapotod van, bár tény, hogy az íze sem rossz. Mindenesetre semmi bajod nem lesz tőle, ha gyakran eszel céklát.
2/9 anonim válasza:
Szerintem is valamilyen vitamin-vagy ásványianyag-hiányod van.
3/9 anonim válasza:
Ha jól tudom, akkor annak, aki vérszegény, annak jót tesz a cékla a benne lévő dolgok miatt. Lehet hogy van némi vérszegénységed és azért kívánod ennyire.
De ha éppen nem erre jó, akkor is a cékla egy jó dolog, szóval szerintem is valamilyen hiányállapotot jelez.
4/9 anonim válasza:
Orosz vagy? :) Az oroszok szeretik a borscsot (céklalevest)
5/9 anonim válasza:
Olvastam régebben egy cikkben, hogy a cékla utáni sóvárgás vashiányra utal.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is vashiányra emlékszem.
2014. jún. 19. 22:32
7/9 anonim válasza:
Szereted a cukrot és a savanyúságot, lehet májbaj is
8/9 anonim válasza:
én is céklamániás vagyok és vashiányom van...de a céklát nyugodtan edd, amennyit szeretnél, rákmegelőző hatása van, nagyon jó méregtelenítő
9/9 anonim válasza:
Azért találtam erre a posztra, mert én is ismerem ezt az érzést. Nem állandóan, de vannak időszakaim, amikor napokon át iszonyatosan erősen kívánom. Iszom, eszem, és olyan móhón és telhetetlenül fogyasztom mintha tényleg valamilyen hiány miatt akarná így a szervezetem. Méregtelenítés? Vashiány? Nem tudom én sem még, hogy mi lehet, ezért keresgéltem most én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!