Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi az egészségtelenebb, a...

Mi az egészségtelenebb, a szénszavas ásványvíz vagy a cukros gyümölcsitalok?

Figyelt kérdés
Melyik károsabb az emberre nézve, ha általában azt issza?
2014. jún. 10. 22:51
 1/7 anonim ***** válasza:
meg nem hallottam rola hogy a szensavas asvanybiz karos lenne, de mindjart jonnek es felvilagositanak az okostonik, hogy igen az. szerintuk meg a levego is karos:D
2014. jún. 10. 22:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a túlzásba vitt cukor.
2014. jún. 10. 22:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam a sok szénsavas ital ártalmas lehet a fogaknak meg ilyenek.
2014. jún. 10. 22:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor ne is egyél, mert az étel is ártalmas meg főleg a gyümölcscsav
2014. jún. 10. 23:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Maga a szénsav káros... Jobb a szénsavmentes ásványviz,

és igen elégé egészségtelen a cukros löttyök.

2014. jún. 10. 23:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, a _cukros_ szénsavas italok kifejezetten károsak. A szénsavas ásványvízből komoly mennyiségben kell inni ahhoz, hogy észrevehető problémát jelentsen.

Összehasonlításban a cukrozott ital károsabb. Sima gyümölcslével (nincs hozzáadott cukor) összehasonlítva azért már kérdéses, abban is van gyümölcssav rendesen, de a fogaknak bírnia kéne rendes ápolás mellett. Ilyen gyenge savak mellett én nem a fogproblémáktól tartanék, hanem a bevitt vitamin és ásványi anyagok mennyisége fontosabb. Ebben a tekintetben megint a gyümölcslé nyer, de hozzáadott cukor nélkül. Ha cukros, akkor inkább az ásványvíz.

2014. jún. 10. 23:11
 7/7 anonim ***** válasza:
A cukros gyümölcsitalok.
2014. jún. 11. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!