Kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok. Az alábbiak közül melyeket és milyen formában nem szabad fogyasztanom? Miben van laktóz és főzés, sütés során is benne marad? (bővebben)
Bocs, túl tudatlan vagyok, de senki sem segít ebben, mert bár orvos megmondta és bélpanaszokat is okozott mindig a tej, a szüleim régimódiak, úgy vannak vele, hogy gyerekkorukban ők is itták, a nagyszüleim is és száz évig élnek és ezek csak új orvosi ostobaságok. Na mindegy...
Szóval a tehén vagy kecsketej tudom, hogy árt, az ki van lőve. Mi a helyzet a:
tejföllel,
sajttal,
vajjal,
joghurttal,
kefirrel,
aludttejjel,
mindenféle savanyított tejtermékkel,
süteményekkel, melyek tejjel, tejföllel készültek és ugye nagy hőnek voltak kitéve a sütés által (magyarán van e laktóz egy tejföllel készült pogácsában vagy egy tejes pitében, palacsintában?)
Én sajtot sem tudok enni,meg vajat se. Fornetti is felejtős, és sajna néhol a lángos is.
A laktózmentes termékek (Aldi a legjobb e téren) nagy segítség,így nem kell lemondani a nasiról.
Ó, és fontos,nálam, hogy a legtöbb felvágottban,virsliben is van kis laktóz, és legnagyobb szívfájdalmam: a csokikban, az étcsokoládén kívül mind van laktóz.
A tejport és tejszármazékot tartalmazó ételektől érdemes megszabadulni.
Gondolom kaptál receptet,amivel tudsz kiváltani laktázt, az alapvető útitárs mindenhova,hamar váltsd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!