Csípős hasmenés?
Üdv!
Két napja délután megettem egy nagy csomag sós földimogyorót meg egy pár Jogobella joghurtot. Erre rá még aznap este vagy 10X el kellett mennem a wc-re, ahol fosás tört rám, volt hogy fél órán belül 3X is ki kellett mennem a wc-re. Azt hozzáteszem, hogy ha egymás után 3X kell mennem valami miatt wc-re és fosni szoktam akkor mindig csípi a hátsómat.
A székletben láttam a mogyoródarabkákat, lehet nem szereti a szervezetem az ilyesmit és nem tudja feldolgozni stb. Tegnap csak 2X kellett kimennem wc-re tehát javult az állapotom, de a széklet most is vagy fos vagy egy kicsit összeállóbb valami. Most reggel is fostam és mindig amikor wc-re kell mennem az ürítés közben fáj, de csak az ürítés közben utána nem. Lehet azért van ez mert 2 napja este 10X el kellett mennem wc-re és ez nagyon igénybe vette az izmokat? Már nem fáj annyira mint tegnapelőtt vagy tegnap, lehet hogy ez magától elmúlik majd ha olyan ételeket eszem amik szilárddá alkotják a székletet?
Amit tudni kell, hogy a tej és a tejtermék, a benne lévő tej miatt kifejezetten fokozza a hasmenést. Szóval ha valakinek megy a hasa, akkor a tej és tejtermék kifejezetten tiltólistás dolog!:)
Amúgy szedj probiotikumot mindig hasmenés idején, illetve diétázz. Ha elmúlt teljesen a hasmenés, akkor is javasolt fokozatosan visszaépíteni napról napra a terhelőbb ételeket, nem egyből mindent úgy enni, ahogy hasmenés előtt, mert akkor újra elkezdődik a hasmenés.
Azt olvastam hogy a hasmenés által a szervezet kijuttatja a méreganyagokat magától. Mivel a mogyorót nem dolgozza fel a szervezetem akárcsak a kukoricát és egyéb magos vackokat arra gyanakszom hogy az én szervezetem úgy reagált rá mintha méreganyagként kezelné a mogyorót.
Lehet hogy meg kellene próbálnom a széntablettát? :O
Hülyéség! Pontosabban nem a te esetedre igaz. Ha valamilyen kajával a szervezeted nem tud mit kezedni, nem tudja megemészteni, akkor simán csak kiszarod és nem fosod. Gondolj a mákra vagy a kukoricára pl. Az emberi gyomor képtelen megemészteni őket így azok szépen ott figyelnek a szarban.
Ne széntablettázzál akkor ha csak össze-vissza zabálsz minden szirszart. Törekedj arra hogy kiegyensúlyozott étrendet tarts, vagyis mindenből egy kicsit, és akkor a cifrafosás is ritkábban fog gyötörni. Ha nagyon rámész a probléma megoldásra, széntablettával meg mittudoménmivel akkor meg átesel a ló túlodalára és jön a székrekedés, na az még szarabb mint a fosás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!