Ha olyan olajban sütök krumplit, amely már rég kint van és már sokat sutöttem benne, az árt?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 15. 17:59
1/9 anonim válasza:
Attól függ, mennyire sötét már? Mennyi az a sok?
2/9 A kérdező kommentje:
Az olaj már szinte aranybarna.
2014. ápr. 15. 18:25
3/9 anonim válasza:
Igen, árt. A korom rákot okoz (ez ráadásul egy olyan tény, amit senki sem vitat, tisztességesen kutatták), az ilyen olaj pedig már tele van égéstermékekkel. Nem kéne egynél vagy max kettőnél többször használni.
4/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2014. ápr. 15. 20:07
5/9 anonim válasza:
Attól függ mit sütöttél benne, nekem van csak krumplisütős olajom, abba nincs korom, tehát abba simán lehet sütni.
6/9 anonim válasza:
Ne legyél ebben biztos, előző. Az, hogy nem látszik (szép tiszta látszatra) az nem azt jelenti, hogy égéstermékektől mentes az olaj!!! A korom nem fekete szemcsék formájában jelenik meg az olajban, hanem pont az olaj sötétedése által. Amit már 1-2 alkalom után észrevehetsz.
7/9 anonim válasza:
A magas omega6 tartalmú kommersz, olcsó növényi olajok gyulladásfokozók. Igen, ártanak.
8/9 A kérdező kommentje:
Engem meggyőztek azok a válaszolók, azok azok mellet érveltek, hogy igenis árt! De köszönöm mindenkinek, sokat segített! :)
2014. ápr. 15. 23:13
9/9 anonim válasza:
De ez nem lehetett túl meglepő, miután soha senki sem gondolta, hogy az ember 'napraforgóétolajevő élőlény' lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!