Kihez tudnék fordulni ( többi lent )?
Tipikus kamasz-panasz. Van itt minden: a combod, apukád, vagdosás, a srácok, magány... Ne depizz, tudom, mondani könnyű, de ezek mind elmúlnak. Pont abban a korban vagy, hogy ez mind halálosnak tűnik. Mi nem tudunk neked segíteni, mondd el valakinek a gondjaidat, aki meghallgat. Lehet bizalmas (barát, rokon), vagy szakember is.
Ja és a vagdosást légyszi hagyd abba, nagyon tré.
Helló. Megértő vagyok igenis, csak őszinte voltam veled. Hazudjak tán? Voltam kamasz, átmentem ugyanezen. Hidd el, egy anonim oldalon senki nem tud ismeretlenül segíteni, ezért ajánlottam azt, amit.
Esetleg nem az volt, amit hallani akartál.
De akkor mondd meg, milyen segítségre számítasz, úgy könnyebb lenne.
Ne durcázz. Nem nézlek le.
A vagdosás egy pótcselekvés, ráadásul nyoma marad, amit egész életedben nézhetsz. Az meg király lesz, 20 év múlva is erre emlékezni, amiben most vagy. erre gondolj legközelebb, mikor vágnál. Butaság.
Én beszéltem egy rokonommal, az segített. A szüleimnek nem tudtam elmondani, ők túl "közeli" rokonok. Olyan volt, mint egy terápia. Mondtam az elején, hogy ki akarom önteni magamból ezt a sok dolgot, meghallgat-e. Beleegyezés nélkül másokat azért nem szabad lelki szemetesnek használni.
És akkor kezdtem blogot is írni, névtelenül, tök őszintén (napló is megteszi amúgy).
Tudom, hogy felnőttként könnyű erről bölcsen nyilatkozni, mondtam is feljebb, hogy tudom, hogy mondani könnyű. De a problémáknak akkor sincs más oka, csak ez a kamaszkori viharzás :)
Ha elégedetlen vagy, változtass. Sok erőt ad, ha változtatsz. ha a külsőd zavar, sportolj, az ráadásul elsőrangú stresszoldó - én is futok, különben a melóm megölne.
Apukáddal egy őszinte beszélgetés, az érzelmeid, szomorúságod őszinte feltárása segíthetne. Könnyítene a szíveden.
Ha a barátaid nem tetszenek, akkor keress másokat - nem kell a régiektől elfordulni, de frissíts a kapcsolataidon, járj el pl valami aerobic csoportba, ott jól lehet ismerkedni, vagy kezdj új hobbit. Biztos sok minden érdekel.
A lényeg, hogy ha tócsában vagy, lépj ki belőle. A változás mindig jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!