Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kihez tudnék fordulni ( többi...

Kihez tudnék fordulni ( többi lent )?

Figyelt kérdés
168 centi körül vagyok és kb. 53 kiló. Tudom, hogy ez így leírva nem tűnik soknak, de higgyétek el, hogy minden felesleg csak a combomon van és nagyon zavar. MIndig igyekszem nem enni, de kevésszer bírom ki, mégis meg mondom őszintén kicsit aggódom. Nem leszek anorexiás, ahoz túlságosan szeretek enni, de vagdosom magam ( nem meghalni szeretnék csak enyhíteni valahogy a szomorúságomon ), általában miután a szüleimmel veszekszem vagy leszidnak valami miatt. Ha sima lapra írok, az írásom bal oldala tökéletesen rendezett de a jobb mindig nagyon kusza és a jobb oldal elvileg az apai oldal. Az apukámat természetesen nagyon szeretem, nagyon hasonlítunk egymásra és sokat nevetünk együtt de mégis minden nap valamiért leszid én meg mindig sírok emiatt, nagyon sokat utazik külföldre a munkája miatt és az is eléggé bánt, hogy ez lesz a harmadik alkalom, hogy nincs itthon a születésnapomon, mindig meg szeretnék neki felelni. Elég magányosnak érzem magam mostanában, a barátaimmal nem akarom tartani a kapcsolatot és elegem van mindenkiből. Kihez forduljak? A szüleimhez nem tudok, mert valamiért a 14 év együtt töltött idő alatt nem ilyen közeli kapcsolat alakult ki köztünk, a barátaimba nem bízom és nem vesznek soha sem komolyan, iskolapszichológusunk pedig nincsen. Néha olyan gondolatok járnak a fejemben, hogy hogy ha megölném magam, akkor legalább azt a srácot, aki hülyített engem elég sok ideig gyötörné a lelkiismeret furdalás. Általában vidám lány vagyok pedig sokat nevettem a barátnőimmel, amikor még akartam velük találkozni, nagyon fontos nekem hogy valakinek jó humora legyen és meg szoktam nevettetni a körülöttem lévőket. Olyan ellentmondásos az egész, kérem szépen segítsetek!
2014. márc. 29. 20:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Tipikus kamasz-panasz. Van itt minden: a combod, apukád, vagdosás, a srácok, magány... Ne depizz, tudom, mondani könnyű, de ezek mind elmúlnak. Pont abban a korban vagy, hogy ez mind halálosnak tűnik. Mi nem tudunk neked segíteni, mondd el valakinek a gondjaidat, aki meghallgat. Lehet bizalmas (barát, rokon), vagy szakember is.

Ja és a vagdosást légyszi hagyd abba, nagyon tré.

2014. márc. 29. 20:29
 2/5 A kérdező kommentje:
na köszönöm, egy újabb megértő ember
2014. márc. 29. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Helló. Megértő vagyok igenis, csak őszinte voltam veled. Hazudjak tán? Voltam kamasz, átmentem ugyanezen. Hidd el, egy anonim oldalon senki nem tud ismeretlenül segíteni, ezért ajánlottam azt, amit.

Esetleg nem az volt, amit hallani akartál.

De akkor mondd meg, milyen segítségre számítasz, úgy könnyebb lenne.

2014. márc. 29. 20:34
 4/5 A kérdező kommentje:
elnézést de mi az hogy a vagdosás nagyon "tré"? azt mondod te is voltál ilyen helyzetben? Akkor kérem mesélj nekem hogy mi volt veled és hogy hogyan jöttél ki belőle és az is jó lenne ha elhagynád ezt a lenéző stílust, mert értem én, hogy te már túl vagy rajta és onnan, a felnőttek világából semminek tűnik, de nálam most ez a helyzet, tudom hogy gáz meg rossz, de nem kell hogy ismeretlenek lenézzenek az életem miatt
2014. márc. 29. 20:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Ne durcázz. Nem nézlek le.

A vagdosás egy pótcselekvés, ráadásul nyoma marad, amit egész életedben nézhetsz. Az meg király lesz, 20 év múlva is erre emlékezni, amiben most vagy. erre gondolj legközelebb, mikor vágnál. Butaság.

Én beszéltem egy rokonommal, az segített. A szüleimnek nem tudtam elmondani, ők túl "közeli" rokonok. Olyan volt, mint egy terápia. Mondtam az elején, hogy ki akarom önteni magamból ezt a sok dolgot, meghallgat-e. Beleegyezés nélkül másokat azért nem szabad lelki szemetesnek használni.

És akkor kezdtem blogot is írni, névtelenül, tök őszintén (napló is megteszi amúgy).

Tudom, hogy felnőttként könnyű erről bölcsen nyilatkozni, mondtam is feljebb, hogy tudom, hogy mondani könnyű. De a problémáknak akkor sincs más oka, csak ez a kamaszkori viharzás :)

Ha elégedetlen vagy, változtass. Sok erőt ad, ha változtatsz. ha a külsőd zavar, sportolj, az ráadásul elsőrangú stresszoldó - én is futok, különben a melóm megölne.

Apukáddal egy őszinte beszélgetés, az érzelmeid, szomorúságod őszinte feltárása segíthetne. Könnyítene a szíveden.

Ha a barátaid nem tetszenek, akkor keress másokat - nem kell a régiektől elfordulni, de frissíts a kapcsolataidon, járj el pl valami aerobic csoportba, ott jól lehet ismerkedni, vagy kezdj új hobbit. Biztos sok minden érdekel.

A lényeg, hogy ha tócsában vagy, lépj ki belőle. A változás mindig jót tesz.

2014. márc. 29. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!