Cukrosként így elfogadható az étkezésem, vagy tartsam be jobban a megadott dolgokat?
Az idézett szövegből idézem:
"egészséges egyénben két órával az étkezés után 7,8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon."
Ez azt feltételezi, hogy akkor megmérjük,
másképp nem tudnánk megállapítani. :)
-
A "másfél óra utáni mérésnél legyen 8.0 alatt" is reális ha logikusan végig gondoljuk. Viszont a 10 körüli érték már nagyon sok szerintem.
-
Itt sok mindenről írok még, mert úgy érzem fontos és valahol a témához kapcsolódik, mivel mindenkit érinthet és mindenkinek segíthet, aki ezekkel az egységes tünetekkel bíró anyagcsere problémával küzd.
Egyébként a leírtak szerint ellenőrzött cukor szint mellett a HbA1c értékem 6.1 volt. A korábban elkezdődött szemészeti tüneteim csökkennek. A látó térben a kicsit szürkébb területű foltok közepéből indulva ismét lassan vissza világosodik az a terület. már csak egy vékony szürkésebb kör maradt a szélén. Rengeteget javult! Ez lehet, a lenmag olajnak és a jó vércukor szintnek is köszönhető.
Erről is érdemes olvasni, mert nálam nagyon hatékonyan bevált mint értisztító hatású anyag, azért merem mindenkinek ajánlani akinek diabéteszes problémái lehetnek!
napi ötször is kortyolok belőle nagyon keveset, de napi két teáskanállal ajánlanak.
2 dl 600,-Ft és ugyanaz a mennyiség 1400. -Ft is lehet. Az olcsóbbat veszem és jól hat. Meg kell nézni hol mennyiért adják.
Idézek a leírásából:
"naponta 2x1 teáskanálnyit fogyasszon étkezéskor.
a len számít az omega-3 és omega 6 zsírsav elsődleges forrásának! A jó minőségű lenolajat hidegen sajtolják, sejtvédő, antioxidáns, segíti a zsírégetést (elhízás), az oxigénellátást, enyhíti az izomfájdalmat, begyulladt izületek (arthritisz), -akut reumabetegségek esetén a lenolaj fogyasztása ajánlott, mert linolajsav tartalma extrém magas, használják:, székrekedésre, herpeszre, bőrproblémákra,( ekcéma, pikkelysömör) rák, . Segíti továbbá a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól. A legújabb kutatások szerint a lenmagolaj hathatós védelmet nyújthat a szív-és érrendszer számára azzal, hogy javítja az artériás keringést, az artériák működését és az energiatermelést, a koleszterinszintet (növeli a HDL, vagyis a jó koleszterin szintet.), csökkenti a magas vérnyomást,. a vérsűrűség természetes csökkentője. Alacsonyan tartja a vérzsírok szintjét, illetve segít abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védik őket a gyulladásoktól, tehát elősegítik a jó vérkeringést. Termogén hatása miatt segíti a zsírégetést!
Csökkenti az izmok lebomlását, segíti az oxigénszállítást a tüdőből a véráramba, és segíti a hormonkiválasztást a prosztaglandinok szabályozásán keresztül – ezek hormonszerű anyagok, melyek testünk nagyobb szerveinek működésében működnek közre, beleértve a szaporítószerveket, az immunrendszert és az idegrendszert.Magas Ω-3 zsírsav tartalmú olaj.. Különösen a gyulladásos betegségek kezelésére is használják. A hidegen préselt olaj ásványi sókban, vitaminokban gazdag, zsírsavai megkötik a nehézfémsókat, csökkentik a trombózis veszélyt, a szívbetegségek esélyét, ezért mint étkezési olaj is nagyon egészséges. Természetes gyulladáscsökkentő, így megelőzi vagy enyhíti az asztma, ízületi gyulladás, menstruációs görcsök, migrénes fejfájások tüneteit.
!! Javítja a szem hajszálereinek vérellátását. !! Száraz bőr (hámlás) esetén a tüneteket megszünteti. Fogyasztása segít a fogyókúrában is (zsírégető hatású), és a cukorbetegség megelőzésében, segítenek enyhíteni az edzés utáni izomfájdalmakat."
Forrás: [link]
-
"Agrároldal".. épp ott volt az első találat.
Ott is leközölték a szak cikket. Nincs abban semmi, bárhol megjelenhet.
Még nagyon sok oldalon, végig ezt írják:
Persze más időpontban is lehet mérni, de ehhez találtam értékeket.
"Eleve nem értem, hogy egy 2-es típusú minek osztja az észt az 1-es típusúnak. két külön dolog"
A kezelése teljesen külön dolog, viszont az elérendő értékek a szervezet természetes igényeit kell, hogy megközelítsék. Ebben teljesen azonosak. Erről szól, amit én írok.
-
A módszer eltérő de a cél ugyanaz.
Itt az elérendő eredmény, az étkezés utáni, adott időn belül elérendő vércukor szint.
Ennek az elemzését javaslom annak a megállapítására, hogy a kérdésed szerint "nem kontrollált mértékű étkezés" után be áll-e a vércukor szintje adott időn belül az orvosi ajánlás szerint káros érték alá.
Ha alatta áll be, akkor nem ettél károsan sokat.
Ha fölé emelkedik, akkor viszont igen.
- Ez volt a kérdésedre a válasz -
-
Ez ilyen egyszerű az egyes vagy kettes típustól és az eredmény elérési módjától függetlenül.
Minkét esetnél ugyanaz az elérendő eredmény.
Szóval nem értem, hogy ebből mit nem értesz?
Ez minden másnál és bármilyen orvosnál többet mond arról, hogy lehet-e annyit enni egyszerre vagy sem. hiszen az orvos is csak azt nézi, hogyan alakul a cukor szint utána. Tehát ebből magadnak tudod megadni a választ!
A szövődmények és annak a megelőzési módjai is teljesen azonosak.
-
-
"mellesleg oldalakról én is be tudok másolgatni szövegeket, de okosabb nem feltétlen leszek tőle"
Megpróbálom elmondani azt, amit esetleg nem láttál meg a szövegben, hogy az miként értelmezhető és alkalmazható a gyakorlatban.
Sajnálom, hogy ilyen szájbarágósan kell részleteznem, de ha másképp nem vagy pedig félre érted.. esetleg nem látod meg a lényegét akkor jobb ha elmondom amit láthatóan le lehet vonni belőle, tehát ami logikusan következik. Gondolom azért kérdezted.
"nem az értékekre vagyok kíváncsi, hogy mikor jó. ezt mind TUDOM! a kérdésem az volt, hogy így jó-e az étkezésem"
-
Ezt csak egyedül az értékek elemzéséből fogod megtudni.
Senki nem fogja tudni megmondani az értékek ismerete nélkül. Mindenkinek egyénileg reagál a szervezete.
Mi mástól, ki mástól vársz eredményt?
Valaki érezze meg távolról, hogy mennyit csökken közben a Te vércukor szinted? Nem ezt magadnak kell megmérni és értelmezni az eredményt, ha tényleg tudod, milyen érték mit jelent. Az az egyedüli válasz a kérdésedre.
Az orvos sem tud mást mondani, mint mérd meg a szabályok szerint és megtudod.
Mégegyeszer.
Ha alatta van a kritikus értéknek, akkor jó az étkezésed.
Viszont ha hosszasan fölötte, akkor nem jó, sőt veszélyes.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!