Afrikai banánt ettem. Lehetek tőle AIDS-es?
Amikor még csak kilistázva olvastam a kérdést, azt gondoltam, a humorba szánta valaki.
Most, hogy elolvastam, meg vagyok rettenve. Ennyire rossz a biológiaoktatás hazánkban?
Mond, hogy az első feltevés volt a helyes!
Ez ügy vicc?
Még egy elefántcsontparti embertől sem kapnál AIDS-t egykönnyen, ha egy asztalnál ülnél vele egy pohár bor mellett. A banán nem HIV-vírushordozó. A felületén sem tapad meg. Ha arra gondolsz, hogy egy HIV-fertőzött vagy AIDS-es szedte le, csomagolta, s a felületére került vírus, akkor sem. Testen kívül nem életképes, s a banán is több kezelésen átesik út közben. De mindegy is, mi a sorsa a gyümölcsnek. Ilyen módon nem fogsz fertőződni.
De miért pont a banánt szúrtad ki.
Rengeteg olyan paprikát lehet kapni boltokban (akár magyar áruként is), amelyik valójában Afrikában termet. Sok olyan termék származik onnan, amit is meg lehet termeszteni, van is, de a globalizációra fogott kisszerű, gazdasági érdek előnybe részesíti az elmaradott országok lerablását.
Ne bántsátok már szegény lányt! Itt mindenki csak röhög rajta, én szégyellem magam helyettetek is. Egyedül Bulémiás Makimajom próbált meg korrekt, segítő szándékú választ megfogalmazni, ha nem is volt túl egzakt a leírása.
Hiszen, a 80-as évek óta tudjuk, hogy az AIDS csak homoszexuálisokat fertőz. Nekem még a nagymamám mondta ezt valamikor Csernolbil idején. Tehát: ha a párod ellenkező nemű, akkor a banántól sem kell félned. Kivételt jelent, ha az általam már korábban említett helyzet állna elő: vagyis a seggedbe dugnád a banánt. :)))
"Hiszen, a 80-as évek óta tudjuk, hogy az AIDS csak homoszexuálisokat fertőz."
:D
Tényleg gáz a kérdés, de az is, hogy eszméletlen hülyeségét kihasználva tovább hülyítitek.
Kérdező! Az AIDS testnedvekkel terjed, és az is csak akkor, ha bejut a véráramodba (mondjuk apróbb seben keresztül). Ezért van, hogy szinte csak szexuális úton vagy fertőzött tűvel lehet elkapni. Óvszer mellett biztonságban érezheted magad a továbbiakban. És ne lődd magad használt tűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!