Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az mennyire normális, hogy...

Az mennyire normális, hogy rosszul vagyok és hánynom kell a reggelitől?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de én nem tudok enni reggel. Olyan fél 10 fele szoktam enni 1-2 falat szendvicset, vagy valamit, viszont rendesen csak fél 11 fele. Akkor eszem meg a megkezdett szendvics maradék kb. 85%-át.

Általában reggel étel le se megy a torkomon. Ha viszont mégis, mert pl. előző nap utoljára du. 4 fele ettem csak, akkor utána iszonyúan rosszul leszek, és ki is hányom rövid időn belül. (Volt már példa, hogy tudtam, hogy állnom kell sokat, és előző nap keveset ettem, ezért megpróbáltam reggelizni, de az említett esemény történt.) Sokszor hányingerem van reggel, de olyankor nem eszek, és nincs is semmi baj.

Ha ideges vagyok valami miatt akkor reggel iszonyúan hányingerem van, konkrétan a sima mentes vizet is kihányom. Amúgy nem vagyok az az idegeskedős típus, de ha valami miatt mégis az lennék, a nap további részében (olyan 10-11 után) ilyen probléma nincs, még hányingerem sincs.

Néha kávézok (heti 3 alkalom kb.), feketén iszom, és érdekes módon attól nincs ilyen problémám. Amikor kisebb voltam, akkor rendesen reggeliztem mindig. Olyan 12-13 éves korom óta nem szoktam, ez a probléma pedig nem is tudom, talán kb. 14-15 éves korom óta van (most 16 vagyok)

Ez így mennyire normális? Volt/van valakinek is hasonló problémája?

2014. febr. 16. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

Ez nem normális, te is tudod. Kérdés: akarod-e, hogy normális legyél? Ha nem, szia, nincs mit mondani.

Ha igen: fokozatosan helyre kell állítani,menete: Este(!) korábban fekszel le, nem gép mellől, szép zenét hallgatva az ut. félórában. Az álmod így pihentetőbb lesz. Legalább 10-kor ágyban vagy. Reggel félórával előbb kelsz - főzöl egy kávét/teát, és leülsz, nyugodtan eszel egy keveset, amit szeretsz. (egyszerű és kevés legyen, pl egy kis vajasmézeskenyér. Én egy kanál joghurtba zabpelyhet teszek és az finom, és tápláló is, de azt edd, amit szeretsz. A félóra kell rá, evés után ne azonnal indulj, hanem gondold át a napodat. Fokozatosan kell mindezt tenni.

2014. febr. 16. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
47%

Reggeli szendvics nem normális. A szendvics kenyérből van, az tömény keményítő és glutén.

Előbb egyél normálisan, utána lehet vizsgálni a problémáidat.

2014. febr. 16. 18:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Barna kenyeret eszek az iskolában, itthon pedig húst, salátát, és hasonló egészséges kajákat. Valamit muszáj ennem, és szerintem erre pl. egy kornspitz kiflis szendvics éppen megfelel.
2014. febr. 16. 18:36
 4/8 anonim ***** válasza:
18%

Kifli arra jó, hogy elhízz, cukorbeteg legyél, idegrendszeri betegségeid legyenek, emésztőrendszeri betegségeid legyenek.. van még pár.

Ízületi gyulladások, autoimmun betegségek, allergiák.. ez még csak a glutén, lektinek amik benne vannak a búzában, rozsban. Kell még?

Szóval mit is akarsz enni? Barna kenyeret? :)

2014. febr. 16. 18:38
 5/8 A kérdező kommentje:
mindenképp :DD
2014. febr. 16. 19:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Én biztos nem gátollak meg benne..
2014. febr. 16. 20:04
 7/8 Julie S ***** válasza:
66%
Ez nem normalis dolog, de sokaig en is igy voltam. Ha cukros peksutit ettem, akkor az nem kivankozott vissza a gyomrombol, de jol attol sem voltam. Ez a problema nekem a gluten tartalmu etelek teljes elhagyasa utan szunt meg. Azota vigan reggelizek minden nap.
2014. febr. 16. 22:23
 8/8 A kérdező kommentje:
:OO Ugyan így vagyok. A cukros péksüti nekem de jön vissza, bár én se vagyok jól tőle. De amúgy nem eszek fehér tésztát meg péksütit, szóval olyan opció nincs, h az lesz a reggelim. :D
2014. febr. 17. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!