Ma semmit nem ettem és egy cseppet sem itam ez igy veszélyes? Szakértök és tapasztaltak válaszát várom! (töbi lent)
Na szóval nem volt egész nap étvágyam de még a vizet meg a szörpöket sem kivántam.
Az egyik oldalon azt olvastam hogya kiszáradás sulyos túnetei közé tartozil hogy 6 orán át nem pisilsz es az is ha sötét a vizelet!Egész nap egyszer voltam posilni és baromi sötét volt és nagypn kevés is!Nemértem egész nap rohadtul fájt a hasam éggett de nekem semmi kedvem,étvágyam nem volt az evéshez!Szám száraz és a torkom is de semmi kedvem nem volt a iváshoz nem éreztem magam szomjasnak!Fájt a fejem is ugy hatkor!Veszélyeztett a kisáradás vagy nem???Én ugy hallotam hányástol es hasmenéstöl lehet kiszáradni!És az étvágytalanság???(amugymeg jo étvágyam van nem vagyok válogatos)
A válaszokat elöre köszönöm!!!
A vízhiánytól lehet kiszáradni, bármi is az ok. Ha nem iszol, nyilván kiszáradsz, ez elég evidens... Folyadékot vesztesz folyamatosan, jó, hogy pótolni kell, nem veszed fel a levegőből a bőrödön át, legfeljebb fordítva... Tudod, ha nem is olyan sok napig nem iszol, szomjanhalsz... (Vagy bevisznek a kórházba és infúzióra kötnek.)
Az nem gond, ha kivételesen nem eszel egy napig, mert nem kívánod vagy rosszul vagy (s nem az éhségtől :P), legalábbis ha nincs valami betegséged, ami miatt gyakran kell enned. De ivásra nagy szükség van.
Nekem simán tud éhségtől fájni a fejem, az ilyen szintű szomjúságot (ha nem is érzed, a tested szomjazik) soha életemben nem vártam meg, simán elképzelhető, hogy attól fáj a fejed. Igazán nem hiszem, hogy nagy erőszak lenne inni, ennyi idő után. Tudhatnád, hogy kell.
A 6 órán át nem pisilés még nem kiszáradás, rengeteg ember hagy ki ennél sokkal többet. Ha nem iszol, nem meglepő, ha ritkán kell... A sötét vizelet igaz és logikus, kevés a víz, s besűrűsödik a vizelet.
Előző voltam. Azt, hogy mitől nincs étvágyad, nem tudhatom. Nekem van olyan, hogy ha fáj a hasam, mert nem megfelelően ettem és sokkolt a szervezetem, akkor kicsit koplal és renegerálódik, az nagyon jól tud esni :)
A szomjúságot nem értem, extrém ritkán nálam is előfordul, hogy későn kelek, elfoglalt vagyok, késő délutánig alig iszom, de akkor bepótolom. De ha van időm ráfigyelni, bizony érzem a szomjúságot és cselekszem. Nálad ezzel valami gond van, de azt hallottam, sokak így vannak vele. Nem gond, csak vedd észre, hogy nem ittál és igyál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!