Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen bajaim lehetnek egy a...

Milyen bajaim lehetnek egy a tetején enyhén penészes grenadine sziruptól?

Figyelt kérdés
Ez a szirup koktélok keverésébe való (lényegében cukorral felfőzött gránátalmalé), amit régebben eltettem, csak elfelejtettem, hogy ottvan. Ma megtaéáltam és láttam hogy a tetején egy pici folt penész van. Ezt a darabot leszedtem róla és megnéztem mennyire tiszta maga az ital( semmit nem láttam benne) Megkóstoltam, az íze ugyanolyan volt mint amilyennek lennie kell. Ha 1-2 poharat iszik belőle egy személy lehet belőle valami baj? És ha igen, milyen baj?

2013. dec. 30. 17:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi bajod lehet a cukorevéstől, vagy mi bajod lehet a penészek által termelt toxinoktól?

Az utóbbiak azért elég veszélyesek tudnak lenni, ha olyan fajta gombácska él vígan a kajádban.. A cukor sem annyira jó, de azért korántsem halálos :)

2013. dec. 31. 20:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Az oké, de valami konkrét? Esetleg belázasodhatok, vagy hasmenésem.lesz a penésztől?
2014. jan. 1. 15:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Konkrét: van olyan mikotoxin amitől meghalsz (ezekhez elég kis mennyiség kell) van ami karcinogén hatású és hozzájárulhat hogy majd rákos legyél (végső soron a cukros kaja is) és van amitől hasmenésed sem lesz.

Sőt olyan is van, hogy annyira tömény cukros a szirupod, hogy éppen egy kis penész nehezen elszaporodik raja, de olyan nehezen marad életben, hogy nem tud toxinokat termelni.

Szerintem sz.ard le, ha cukros szirupot iszol akkor most úgysem ez számít, aztán a háztartásban nem szoktak olyan nagyon veszélyes penészek elszaporodni. Elég ritka az ilyen mérgezés, pedig penészt fogyasztunk, sok-sok ember fogyaszt akaratlanul, no para.

2014. jan. 1. 15:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2014. jan. 20. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!