Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy ne zabáljak karácsonykor?...

Hogy ne zabáljak karácsonykor? Hogy éljem túl a krácsonyi vacsi és ebéd maratonokat? TANÁCSOK, TIPPEK?

Figyelt kérdés

mostanában rengeteg szénhidrátok (főleg cukrot eszem karácsonykor). Az ünnepet amúgy sem szeretem, sokszor legszívesebben csak ordítanék ilyenkor valakivel, folyton ideges vagyok. MIT TEGYEK hogy ne egyek egyáltalán cukrot, mert ettől még idegesebb leszek, és más karácsonyát nem akarom tönkre tenni.

MIT CSINÁLJAK? Egyszerűen nem tom magam kontrolállni

(Ne mondjátok hogy pár szaloncukor belefér (jobban bírom hogyha egyet sem eszek, mert ha reggelire egy kekszet megeszek, már attól bűntudatom van.mert nem egyet, hanem huszonegyet megeszek együltömben, utána meg rámjön a bűntudat, arról nem is beszélve hogy rosszul legyek)

2013. dec. 21. 23:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Mit tudnál tenni? Önuralom. Ennyi.
2013. dec. 21. 23:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Önuralom kell. Ennyi.

Én is ilyen vagyok, kövér, de nyár óta elkezdtem fogyózni elég sokat leadtam már, de még mindig 100 kiló felett vagyok sajnos.

Most ugye nálam is nagy gond a karácsonyi kajálás.

Nehezen találtam barátnőt magamnak, de találtam.

Most van barátnőm, sokat tettem azért hogy a kedvébe járjak hogy megszeressen.

Én is lemondanék ezekről, a szaloncukrokért alapból nem vagyok oda, egyedül a kókuszost meg a meggylikőröst eszem meg, de a sütikből egy tepsivel is betudnék vágni, plusz az ebédek.

Mivel a barátnőmmel október óta vagyunk együtt így nem bánthattam meg azzal hogy ne egyek a mézeskalácsából amit ma délután csináltunk együtt. Nem akartam megbántani mert ha egyet eszek utána jön a fél tepsi, de sikerült legyőznöm magam és megkóstoltam azt a 3 szemet amivel kínált. Utána hiába kívántam legyőztem a kívánatot magamba és nem ettem belőle.

Persze jön majd a holnap amikor anyámnak segítünk a bejgli sütésbe meg a hétfő amikor a többi sütit csináljuk majd... Én is sokat besegítek nekik mert anyukája beteg így a barátnőmé a feladat a sütemények elkészítése mivel én nagyjából értem a dolgot jó érzékem van hozzá így besegítek neki és muszáj lesz megállnom hogy ne egyek, annyit.

Önuralom kérdése az egész semmi más.

25-én hozzájuk vagyok hivatalos vendég és nagy lakomával várnak engem és muszáj leszek mindent megkóstolni nehogy sértődés legyen belőle. Szóval ezt az időszakot túl kell élni, aztán jöhet januárba a diéta....

2013. dec. 21. 23:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Hát, nekem azért rossz, mert 23-tól 27-ig mindennap eszünk valahol. Annyi önuralmam már van, hogy nem megyek be annyiszor a spájz ajtón, de ha kivan elém a bejgli, úgy már nem a legkönnyebb.

Kitartást! :) (for u&me)

2013. dec. 22. 01:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Mindenből egy kicsi.
2013. dec. 22. 21:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Feltétlenül kezdjél el szedni probiotikumot! és utána egyáltalán nem fogod kívánni az édességet! Mondjuk minden reggel felkeléskor vegyél be egy probiotikumos kapszulát egy pohár probiotikus joghurttal! Már aznap érezni fogod a hatását! (később jó lenne, ha ez nem gyümölcs joghurt lenne, hanem natúr).

Probiotikum nagyon sok féle van a gyógyszertárakban. Az a jó, amelyik porban van (tehát kapszulában) és nem csak 1 féle hatóanyag van benne, hanem sok (pl.8).

De az is jó lehet, ha orvos ír fel Neked Mycosyst kapszulát. Heti 1-szer 1 kell csak belőle.

2013. dec. 23. 01:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már a probiotikumot, én minden reggel joghurtot zabálok, mégis folyton kívánom az édességet :D
2013. dec. 28. 01:06
 7/7 anonim ***** válasza:
A Mycosyst-nek meg ugyan mi a fene köze van már ehhez??? Az egy gombaellenes szer! Lefogadom, hogy most az jön, hogy a folyamatos édességzabálást a candida okozza.
2013. dec. 28. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!