Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon utalok enni. Mit tegyek?

Nagyon utalok enni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
163cm es 40kg-os lany vagyok. Undorom minden eteltol kiveve persze ami a fogamra valo.Hiaba finom az etel ha csunya nem birom megenni mert hanyingerem lesz. Naponta epp annyit eszek hogy ne haljak meg es ez nem vicc,gyakran megszedulok mar azt varom mikor fogok elajulni. Anyumek is aggodnak ertem. Nekem ez nagyon nehez lelkileg mert tudom hogy nem helyes amit csinalok de egyszeruen nem tudok hanyinger nelkul enni. Kinos errol beszelnem ezert azt hazudom mindenkinek aki nem ismer hogy ilyen az alkatom. De mar nem tudom meddig fogom birni... :'(
2013. dec. 13. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
keress fel egy pszichológust, mert étkezési zavarod van, ez valami lelki eredetű gond.
2013. dec. 13. 21:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első tökéletesen jól mondja. Egyébként nem értem, akkor miért nem eszel olyan ételeket amik a fogadra valók? Miért lézengz az éhhalál küszöbén?
2013. dec. 13. 21:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Ami a fogamra valo azt eszek csak az nagyon keves es egeszsegtelen:( Nagyon felek..es utalom magam ez miatt. Szegyellem ezt az egeszet. Anyumekon kivul senki sem tudja meg mamam se nagyon.
2013. dec. 13. 22:07
 4/8 anonim ***** válasza:
25%

nagyon anorexia gyanús vagy te nekem! tényleg szakember kell, de legalábbis be kellene vallanod magadnak, hogy félsz az elhízástól, vagy hogy nem találod szépnek magad, hogy azt hiszed, a külsőség fontosabb mindennél.

de nem. rá kell találnod a harmóniára, akkor is elégedettnek lenni, ha mondjuk nem XS-es ruhákat, hanem M-eseket kell venned magadra!

nem lehet egész életedben küzdeni - ha terhes leszel, kigömbölyödsz, ha idős leszel, kikerekedsz, ha megjön, bevizesedsz, ha nem tudsz eleget mozogni, megvastagodnak a combjaid... de akkor is szép vagy.

viszont ha koplalsz, csúnya lesz a bőröd, ráncosodik, a hajad kiszárad, sprőd, fénytelen, gubancos lesz, a szemedből a fényesség eltűnik szinte, fásult, matt tekinteted lesz, a fogaid kilukadnak, és folyton enervált leszel.

az életösztön ellen való az, ha valaki nem éhes, nincs étvágya, szenved az ételtől. hacsak nem szervi bajod van, akkor bizony lelki okokra vezethető vissza az egész, nem természetes, és nem elfogadható az állapotod.

először a háziorvosodhoz fordulj, ő tudni fogja hová irányítson!

már az is nagyon jó, hogy észre vetted, baj van, és az még jobb, hogy már segítséget kérsz - még ha itt is teszed.

hajrá! :) jobbulást! :)

2013. dec. 13. 22:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszokat. Nem vagyok anorexias mert nem erzem jol magam a boromben. Undoritoan sovany vagyok. 10kg boven ram fer viszont lehetetlensegnek erzem hogy sikeruljon a hizas mert nagyon utalok enni.! Es felek h elfogok fogynide tenyleg:'(
2013. dec. 13. 22:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem először ideggyógyászaton kezdd az egészet. Aztán ott megmondják hova kell tovább menned ezzel.
2013. dec. 14. 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Anorexia= Alacsony, könnyű, és g*cisovány! Szóval de, anorexiás vagy!
2013. dec. 15. 00:11
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó! Az anorexia nervosa egy lelki eredetű betegség, mely során a beteg koplal és bármit bevet, hogy a normál alatt legyen a testtömegindexe. Nem külsőségen alapul, ez egy félelem az elhízástól. Attól még, hogy valaki vékony, nem feltétlenül anorexiás.
2016. jún. 8. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!