Szintiszoli123 kérdése:
Lehet/szabad így fogyasztani az olajat?
Figyelt kérdés
Megfőzöm a köretnek való rizst. Serpenyőben vízzel, daját zsírjában megsütöm a húst. Majd amikor a hús a rizsen van, az egészre ráöntök 2 evőkanál oliva vagy lenmagolojat és így fogyasztom (néha zsírt vagy vajat). Az olaj (zsír,vaj) így nem kerül hevítésre. Ezt minden nap ebédre és vacsorára is. Tehát nem főzöm/sütöm össze a cuccot, csak "egymásra rakom". Van ezzel valami gond? Van/lehet ennek valamilyen káros egészségügyi hatása. Úgy értem MINDEN NAP 2-SZER "nyers" olajat enni. Vagy így még jobb is, mintha sütném? (tekintsünk el attól, hogy kétségtelenül nem egy nagy gasztronómiai élmény és vegyük csak az egészségügyi szempontot).2013. dec. 4. 20:49
2/4 automatakoktel válasza:
Olaj az egészséges, föleg a növényi, kívéve ha hidrogénnel kezelt ekkor vannak benne a transzzsírsavak, vagy ha melegen sajtolt.
3/4 anonim válasza:
Tudod, alacsony omega6 tartalmú zsírok (olajok) mehetnek. A zsiradékoknak nem használ a hőkezelés, nem lesznek emészthetőbbek, inkább csak oxidálódnak magas hő hatására. Tehát még jobban is csinálod.
Tápi
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. dec. 5. 14:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!