Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vega kölyök vagyok, húsevő...

Vega kölyök vagyok, húsevő szülőkkel, akik folyton rám akarják erőszakolni a húst, ráadásul fenyegetnek is néha ha nem eszem meg stb. mit tudok tenni? Egyszerűen kihányom inkább, ha döglött állatokat eszem:S

Figyelt kérdés

nagyon nem bírom hogy megkínzott halott élőlényeket kell enni... én ezt nem bírom, és nem is csinálom, de pl anyám fenyeget ha nem eszek gennyes húst, akkor elveszi a netemet. most mit csináljak? egyszer megetette velem de ledugtam egy tollat a torkomba és kihánytam...

14f

2013. nov. 29. 20:10
1 2
 11/14 automatakoktel ***** válasza:

Igen, az se lenne rossz ha az emberek nem ölnék le egymást.

Én is szimpatizálok a kevés húsfogyasztással, pl heti egyszer mondjuk. És ekkor vagy halat, vagy olyan élölényt, amelyik kérödzik, és kétfelé nyíló patája van. Ez meg van fogalmazva a bibliában is (nem vagyok vallásos), és régen a magyarok is így ettek.

Erre a 30 liter joghurtos nézetre hol találok rá, hogy keressem? Esetleg tudsz valami forrást adni?

Egyébként én a kazeinre érzékeny vagyok, így feltehetöen vagy vizikefírt, vagy kombuchát fogok majd beszerezni. Ezekröl mi a véleményed?

2013. nov. 29. 22:34
 12/14 automatakoktel ***** válasza:
Hé te kérdezö, mondtam én hogy egyél? Nem azt mondtam hogy tisztelem akik nem esznek? Vigyázzál már oda kire szarsz....
2013. nov. 30. 05:59
 13/14 anonim ***** válasza:

A 30 liter joghurt vizsgálatot az óvári egyetemen végezte egy élelmiszermérnök kollega (Nyugat-Magyarországi Egyetem?), nem tudom hol lehetne ennek utána nézni. A lényege az alacsony telepképző egység tartalom volt, amivel nem lehet érdemben erősíteni a bélflórát (csak nevetségesen nagy mennyiség bevitelével). Náluk ott az óvártej úgyhogy vizsgálnak ilyeneket.

Sok sikert kívánok a kombuchához, igazából mivel én a kazein fehérjét eleve gyulladásfokozónak tanultam, így a rá való érzékenységet sem gondolnám betegségnek, érdekesnek tartom az elképzelést hogy változtatna ezen egy gyógynövény/gomba. Nem tudom, de ha azonban ha történik valami arra kíváncsi lennék! :)

2013. nov. 30. 07:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Először is minden tiszteletem! Én húsz éves koromban mondtam, hogy többé nem eszem húst, és ugyanekkora küzdelem volt...kezdetben. Az ebédek folyamatos perpatvarba torkolltak, amiért csak a köretet akartam megenni.

Sajnos a szüleink nem látnak túl egy határon. Ezt csőlátásnak is mondhatjuk, minden rosszindulattól mentesen. Nem tehetnek róla-teszem hozzá gyorsan- a csapból is az folyt egész életükben, hogy a hús kell, a hús egészséges, hús nélkül megbetegszünk.

Ez ám a hatásos marketing!!!

Vajon sejti-e bárki, aki nem foglalkozott a témával, mennyi pénz van egy vágóhídban? Mennyi haszon?

Sejti-e az, aki nem foglalkozik vele, mennyi szenvedéssel jár egy állatnak a nagyüzemi állattartás, majd a vágóhídi történések?

Becsukni a szemet, és homokba dugni a fejünket, elavult nézeteket idézni:ez mindenkinek megy. Az ismétlés mindig könnyebb, mint elkezdeni gondolkodni.

Vajon hogy élhetnek egészségesen, vidáman, egyetlen jel nélkül a laboreredményükben a születésüktől kezdve vegetáriánus vagy vegán gyermekek?!

Csak nem úgy, hogy a szüleik mertek tájékozódni, kilépni a bamba nyájból(bocs!)és elhinni, hogy azzal, hogy elhagyunk valamit megmarad rengeteg más táplálék, ami valóban táplálja a testet?

Egy 14 éves fiú mindenféle belé táplált szorongás nélkül lehetne vegán, ha a szülei szeretettel és megengedéssel elkezdenének kinyílni.

Aggódnak, ez nem kétség, jó szülők. De nem nyitottak.

Innen üzenem nekik, hogy minden rendben lesz.

A körültekintő vegetáriánus vagy vegán táplálkozás összehasonlíthatatlanul több tápanyaggal látja el a szervezetet, mint a megterhelő vegyes étrend. Méghozzá azért, mert a húst nélkülöző emberek bélrendszere nem fuldoklik, hanem "fogja", és beépíti a tápanyagot.

Egy vegetáriánus vagy vegán ezen kívül több nyers ételt is fogyaszt, mellyel elkerüli a szervezetre nagy terhet jelentő "étkezési leukocitózist", kéretik utánanézni.

Én egészen pici koromtól erős vashiánnyal éltem. Az orvos nem tudott mást, mint székrekedést okozó gyógyszereket írni, és vas injekciókkal fenyegetőzni. Egyik sem hozta rendbe a vas-szintemet.

Vegánként életemben először tökéletes a vasam. Mondták más vegános is, hogy így lesz, de bennem is élt az egész gyerekkoromat végigkísérő fenyegetés: hús nélkül vérszegény leszel!

Balfácánság.

Mélyen alszunk, és hagyjuk, hogy befolyásoljanak minket, ez az igazság.Ébredjünk, és próbáljuk ki a dolgokat!

Egy vegetáriánus/vegán olyan ételeket eszik, és olyan hihetetlen ízeket érez, amit egy húsevő soha.

2014. ápr. 17. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!