Mire jó a kukorica?
Ha megeszed akkor magyarán igen sok cukrot pumpálsz a véredbe. Azaz disznótakarmánynak jó.
Én alternatív felhasználást javaslok inkább: megevés helyett igyuk. A kukoricában lévő keményítőből kiváló szeszt lehet főzni.
Igen a szesz az sokkal egészségesebb:-)
Ha jól megrágod,akkor nyerhetsz belőle néhány értékes tápanyagot.
Hmm, sok növény van ami az emésztést vagy a tápanyagfelszívást gátolja. A kukoricával kapcsolatban ez annyira nem jellemző. B-vitamin felszívódását gátolja, elvileg ez a pellagra. Ez akkor működik, ha alaptáplálékká válik a kukorica, és minden étkezéskor gátlódik a vitamin felszívódás. Persze ettől még nem a sátán növénye..
Viszont jobb példa a hüvelyesekben/búzában lévő protein inhibitorok jelenléte, amik a fehérjebontó enzimjeinket blokkolják, vagy a fitátok amelyek megkötik az ásványi anyagokat és a rostokkal együtt kiviszik a bélcsatornából. Tehát ilyen jelenség van, nem minden 'ehető' dolog tápláló is. A kukoricáról sem kell azt gondolni, hogy egy nagy tápanyagbomba lenne. Keményítő, a túlélést segíti, finom, gluténmentes de igazából az egészséghez nem sok köze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!