Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen ételek segítik a vér...

Bőle Sándor kérdése:

Milyen ételek segítik a vér képződést?

Figyelt kérdés
Időskori CLL (leukémia) betegséggel kezelnek (kemoterápia) A kezelés sikeres, mert még mindig élek (86 !) Kb fél évenként kapok 3-4 zacskó vért a pótlásra, mert kb. ennyi idő alatt a hemoglobin szintem 80 alá csökken. Szeretném a táplálkozásommal segíteni a javulást, de ehhez az (engem kezelő )orvosok se nagyon tudnak segíteni! Ha van hozzáértő szakember, köszönettel venném a tanácsát !
2013. nov. 26. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:

A cékla húsa is, leve is!

És természetesen napi 1 pohárka vörösbor! Ezt viszont az orvosok valóban nem mondhatják!

Kívánom, hogy mielőbb gyógyulj meg, és még hosszú éveken keresztül maradj közöttünk, és kis családod körében egészségben, erőben, boldogságban!

2013. nov. 26. 12:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

A vörösbor nem ajánlott, ha valami gyógyszert szedsz!!!!

2013. nov. 26. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Húh. hát én nem vagyok szakember és és kérem, hogy ezt figyelembe véve olvassa az írásomat.

Lehet ezért sokan lefognak hurrogni, de az egyik legjobb vérképző "gyógyszer" a jó minőségű vörösbor, természetesen csak kis mennyiségben, legfeljebb napi 1 dl.

Erről mindenképp kérje ki a kezelőorvosa véleményét.

Az Ön esete speciális, lehet, hogy bizonyos gyógyszerek nem engednek meg kis mértékben sem alkoholt.

Tudom javasolni a 100%-os vörös szőlőlét és bármilyen magas flavonoid tartalmú vörös gyümölcslevek rendszeres fogyasztását. Szilvalekvár szintén csodaszer, lehetőleg házi, valamint a cékla italként levesként, savanyúságként. A legjobb, ha nyersen fogyassza a magas vastartalmú és vitaminban dús gyümölcsöket, zöldségeket. A C-vitamin segíti a vas felszívódását.

2013. nov. 26. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
3. voltam. Nem állítom, hogy nem javasolják az orvosok a vörösbort, mint ahogy az első írta. Ha rákérdez és nincs kifogása az orvosnak ellene, nem fog ágálni ellene, az orvosok általában támogatják a vörösbort, ha egyéb gyógyszer szedés valóban nem tiltja. Én amikor terhes lettem és még nem tudtam, hogy az vagyok, iszogattam vörösbort és nagyon meg is ijedtem. Elmondtam az orvosomnak, hogy bort ittam, és annyit mondott, hogy "Kedves egészségére"! A védőnőnek is elmondtam, ő meg azt mondta viccesen, hogy "Semmi baj, de remélem csak vöröset :-)"
2013. nov. 26. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Vörös bogyós gyümölcsök.

Olajos magok.

Angelikagyökér tea.

Vörös datolya.

+ állati belsőségek, kiemelten a máj.

2013. nov. 26. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:

1-es, 2-es vagyok!

Kedves 3-as, 4-es!

Tudsz olvasni???

Én is azt írtam, hogy egy pohárka vörösbor, de ezt az orvosok nem mondHATJÁK! Nem azt mondtam, hogy tiltják!!!

Később 2-esként odaírtam szintén: ha bármilyen gyógyszert szed, akkor a vörösbor nem ajánlott!!!

Most te ugyanezeket kissé elferdítve, de ismét felsorolod, szóval azért egy kicsit gondolkodhatnál is!

2013. nov. 26. 14:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves 1-es 2-es és 6-os.

Igen, képzeld el, tudok olvasni, csak hogy én korábban kezdtem el írni, mint Te, de nem küldtem el egyből, mert közben mást is csináltam, meg utána néztem annak amit írok, mielőtt egy beteg embernek hülyeségeket írnék! Szóval igen, tudok olvasni, és nem szokásom mások írásait ferdíteni. Abszolút nem a te írásodra reagáltam. Talán inkább te vagy az aki nem gondolkodik, csak támad.

2013. nov. 26. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!