Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kezdődő anorexia? Mit tegyek?

Kezdődő anorexia? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, azt hiszem beteg. Tavaly lelki gondok miatt ledobtam magamról pár hét alatt 12 kilót. Aztán összejöttem a barátommal, ami kicsit megdobta az önbizalmamat, és így ez stagnált.Azt hittem elmúlt. Most megint előjött... Nem eszem szinte semmit napokig, hetekig... Kidobálom a kajáimat, amit kapok, rendszeresen mérem magam a mérlegen. Érzem, hogy gyenge vagyok, és eléggé ideges is, gondolom valamit hiányol a szervezetem. Mégis egyre lejjebb és lejjebb akarok menni. Ezek az anorexia kezdődő tünetei lennének? Hogy tudnám abbahagyni?

2013. nov. 14. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Az első lépést már megtetted azzal, hogy beláttad valami nem stimmel. A második lépés a segítségkérés. (úgy értem a közvetlen környezetedben és nem itt gyakorin..mondjuk szólj a szüleidnek vagy nagyszülőknek vagy egy jó fej tanárnak stb..)A harmadik (és remélhetőleg) az utolsó lépést majd ő vagy ők megmondják mert csak ők ismernek téged és a dolgok miértjét meg, hogy mi a jó neked.
2013. nov. 14. 17:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Ohh és a legfontosabbat kihagytam: EGYÉL!
2013. nov. 14. 17:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez olyan dolog amit mindenképp meg kell osztanod a szüleiddel, mivel csak ők tudnak neked segíteni. Én magam is szenvedtem hasonló problémával pár évvel ezelőtt, mikor pont annyi idős voltam mint te... Én nagy hibát követtem el, mert nem mondtam anyukámnak el semmit, csak annyit látott, hogy nagyon vékony voltam. (ami miatt állandó vita alakult ki otthon). Rettentő önfejű voltam, a középiskolába amit elvittem kaját magammal rendszeresen kidobtam. Volt, hogy délután 5-kor jöttem haza és már az ájulás szintjén voltam az éhség miatt a buszon. Gyenge voltam, hányingerem volt és állandóan fájt a fejem, szapora volt a pulzusom. Fiatalkoromban mindent a szivemre vettem, talán ez volt a probléma. Majd 18éves koromban pedig hízókúrába kedztem..és hála istennek egészséges külsőre váltottam. Nálam a legfőbb probléma az volt, hogy észre sem vettem, hogy mit művelek magammal! Te legalább már belátod, hogy ez nem jó, és kezdésnek nagyon jó!Azt tanácsolom, hogy mindenképp a szüleiddel beszéld meg, és nagyon fontos, hogy egyél. Nyilván a gyengeséged is ebből adódik épp ezért fontos. Rengeteg betegséget előidézhet az, ha valaki nem eszik mert nem jut a szervezete elegendő ásványi anyaghoz, vitaminokhoz amik a szív működését segítik, emiatt akár szívritmus zavar ki kialakulhat. Legyél okos, és előzd meg a bajt!:)
2013. nov. 14. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!