Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A grape fruitról ez igaz?

A grape fruitról ez igaz?

Figyelt kérdés
Rákattantam a grape fruitra, imádom, tegnap hatot megettem. Anyukám meg azt mondta hogy ne egyek ennyit mert az egyik ismerőse ebbe halt bele hogy narancskúrába kezdett és felborította a lúgos valamijét.. szerintem ez hülyeség. vagy van benne valami?
2013. okt. 13. 09:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ismerőse abba halt bele, hogy segghülye volt, és "narancskúrába" kezdett, ami magyarul nyilván valami éhezés alapú fogyókúrát jelent, az éhezésbe meg nyilván bele lehet halni. Önmagában a grapefruittól nem lesz bajod, annyit viszont érdemes tudni, hogy számos gyógyszer hatásást módosíthatja, így gyógyszer mellett nem célszerű nagy mennyiségben fogyasztani.
2013. okt. 13. 09:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád izgul, mert hallott valamit és most mindenbe azt látja. Ha az ismerőse autóbalesetbe halt volna meg, az autóktól féltene. Az anyukák ilyenek.

Van egy bizonyos gomba, ami savas étrend mellett terjed el és sav megvonásos diétával védekeznek ellene. Úgy is hívják, hogy szájpenész, és minden [link] Kattints a képekre és szörnyülködj!

Nem biztos, hogy ilyen betegsége volt az ismerősötöknek. Kérdezd meg anyudat, mibe halt meg az illető. Keress rá a betegségre, és többet is megtudhatsz róla, lehet anyudat is meg tudod nyugtatni.

Ha 2 hónapig minden nap 6 grapefruitot megeszel, jelentkezhetnek bizonyos változások, de nem fog kialakulni ez a betegség. Bármiből túl sokat eszel, az egészségtelenné válhat. Kúra szerűen szokták is ajánlani a grapefruitot. Megfázás esetén én is meg szoktam enni 4-5 grapefruitot naponta egy héten át. Sok vitamin és immunerősítő van benne (és szeretem főleg a pirosat).

Interneten kereshetsz okos dolgokat róla.

Nézzétek meg ezt a két linket anyuddal:

[link]

[link]

Anyukád ha legközelebb valamivel ijeszteget, kérdezd meg, hogy komolyan gondolja, hogy veled is megtörténhet, vagy csak izgul? Tudja pontosan mikor fordul elő, amivel ijeszteget, mert valószínű utána lehet olvasni.

2013. okt. 13. 09:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi a szerkesztésért, ez a textbox itt elég hulladék... össze-vissza vágva került be a szöveg.. :(
2013. okt. 13. 09:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Gondolom fogyókúrázott és csak azt evett, ez okozhatott zavart, de itt olvastam, hogy fogamzásgátlóval együtt sem jó:

[link]

Bizonyos gyógyszerek mellett sem ajánlott a grapefruit evése, és itt is van egy érdekes cikk:

[link]

Ha rendes, változatos táplálkozás mellett eszel napi 1-2 db-ot, akkor szerintem nem árthat.

2013. okt. 13. 09:54
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok segítséget! :)
2013. okt. 13. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!