Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A só tényleg halálos nagy...

A só tényleg halálos nagy mennyiségben? Tényleg kiöli a vörösvérsejteket?

Figyelt kérdés
Mert az emberek 50%-a szerint igen 50%-a szerint nem. Szóval most akkor melyik az igaz? Csak mert én imádok sót enni :D

2013. okt. 7. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:
mindkettő... a só nélkülözhetetlen az egészséghez, de nagyon nagy mennyiségben meg tényleg nem jó... de értelmes keretek között fogyaszthatod nyugodtan, csak legyen mellé megfelelő vízfogyasztásod is... minden 10kg-odra 0.45-0.5 liter/nap
2013. okt. 7. 20:13
 2/7 anonim ***** válasza:
56%

Az abnormálisan sok só elvonja a vizet a szervezettől, és igen, okozhat halált. Ezért nem iható a tengervíz (ami sós), csak az édesvíz.

Kis mértékben azonban szükséges.

Ha csak kicsit viszed túlzásba, pl. sót eszel vagy túlsózod az ételt rendszeresen, hosszú éveken át, akkor szív- és érrendszeri megbetegedésre, magas vérnyomásra számíthatsz.

2013. okt. 7. 20:19
 3/7 anonim ***** válasza:
43%

a francokat... neked is ajánlom figyelmedbe ezt a kis szösszenetet:

http://www.youtube.com/watch?v=ZXd_39cRwLU

2013. okt. 7. 20:21
 4/7 A kérdező kommentje:

Utolsó: Írd le hova tekerjek bele mert 2 órás videót nem fogok végignézni :D

Másnéven: 5x 0,5l vizet kell innom ha sok sót eszek?

2013. okt. 7. 20:32
 5/7 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=BjxB2IVtGJ0

Itt van az első rész, megtalálod remélem a másodikat is...

2013. okt. 7. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:
A só emeli a vérnyomást, a rossz koleszterin képződését a vérben, valamint vizet von el a szervezettől. Kis mennyiségben szükséges a szervezet számára, de nagy mennyiségben méreg.
2013. okt. 7. 21:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Ajj de kár :D

Pedig valamiért szeretem enni... akkor inkább kiviszem a szobából csak mert tegnapelőttől kaptam rá, bár nem nagy mennyiségben, csak ha úgy a szemem elé teleportálódott akkor szórtam a tenyerembe :D

Na mindegy akkor megválok tőle :D

2013. okt. 8. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!