A nyáron alig ettem és egyfolytában fájt a hasam emiatt kaptam időpontott a gastroenterolotgiára és most hasi tükrözést és végbél tükrözést fognak csinálni. A kérdés az lenne hogy ilyenkor igazából mit csinálnak velem és hogy elaltatnak-e? 14/L
Nem lesz beöntés. Legalábbis nekem nem volt.
Kéne tudni, hogy végbél vagy vastagbél-tükrözésed lesz-e, mert a kettő elég különböző. Azon kívül, a "hasi tükrözés" az vajon gyomortükrözést jelent?
Részemről, gyomortükrözéssel és vastagbél-tükrözéssel van tapasztalatom.
A gyomortükrözés során egy vékony cső végét gyakorlatilag le kell nyelned, a vékony csőben kamera és néhány manipulátor van. Felfújják rajta keresztül a gyomrod, és körülnéznek. Piszkosul kellemetlen, mert olyan vagy, mint egy partra vetett potyka, lóg ki a szádból a cső, böfögsz, hánynod kell, folyik a nyálad, de semmilyen fájdalommal nem jár a vizsgálat. És nagyon hamar vége van. Összességében túlélhető :)
A vastagbéltükrözés során oldalra kell feküdni, a popsiba dugnak csövet, és körbenéznek. Egy teljes vastagbéltükrözés során elég hosszú csőről van szó. A síkosító miatt kb. semmit nem érzel a fenekednél, ez a cső jóval-jóval vékonyabb, mint egy átlagos kakilás. A csövön keresztül itt is felfújják a beleket. Ettől egy kicsit görcsölnek a belek. Ehhez előfordulhat, hogy altatnak is, de gyakoribb, hogy bódítószert kapsz, amitől nem fogsz emlékezni semmire. Én semmit se kaptam. :(
Logika. A gyereket aki alig eszik nem rendes kajálásra fogják, hanem megtükrözik (kellemetlen lesz, de ne gondolkodj olvass könyvet és ami történik az történjen, ne érdekeljen).
Esetleg fekélyre gondolnak? Vagy az étvágytalanság szervi okait keresik..
El kellene kezdeni enni, húst és zöldségeket, halat, tojást, gombát.. Tükrözéssel mégis mit találhatnak? Miket szoktak, fiatal vagy még fekélyhez.. bélfal károsodás lehet, ez mondjuk a búza kajáktól, tejtől. Ezeket amúgy sem kellene enni, de ezt a gasztrón ritkán fogják mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!